.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

 


"Η ρύθμιση είναι ανισυνταγματική και αντίθετη στην ΕΣΔΑ" !!!


Στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου της Επικρατείας μπαίνει μετά την προσφυγή πολιτών με «κόκκινα δάνεια» ο νόμος 4745/2020 που προβλέπει την επιτάχυνση της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων του «νόμου Κατσέλη».

Η προσφυγή, που είναι η πρώτη η οποία στρέφεται κατά του επίμαχου νόμου, κατατέθηκε από δύο δικηγόρους της Ρόδου των οποίων οι εντολείς, όπως αναφέρουν, «πλήττονται άμεσα με ανεπανόρθωτη ηθική και υλική βλάβη».

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι η ρύθμιση, που προβλέπει τον υποχρεωτικό επαναπροσδιορισμό των εκκρεμών υποθέσεων του «νόμου Κατσέλη» που έχουν προσδιορισθεί να συζητηθούν μετά την 15-6-2021 στα Ειρηνοδικεία της χώρας, είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Στην αίτησή τους οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι ο πλέον δημοκρατικός «νόμος Κατσέλη» καταργήθηκε και, μάλιστα, αναδρομικά μετά από απαίτηση των πιστωτών.

Αναφερόμενοι δε στον νόμο 4745/2020, εκφράζουν τη θέση ότι «αποτελεί μνημόνιο αυταρχισμού, αυθαιρεσίας και απόπειρας κατάλυσης του ίδιου του Συντάγματος» συμπληρώνοντας πως «εισάγει ανεπίτρεπτα εξαιρετικό δίκαιο με έκδηλο το στοιχείο της στήριξης των συμφερόντων των Τραπεζών και αντιστρατεύεται την αρχή της ισονομίας και της ισότητας».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates