.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΚΩΘΟΥΝ....ΤΑ ΜΜΕ !!!

 



Του Άρη Σπίνου

Έχω φρέσκα νέα από την κρατική διαφημιστική καμπάνια που ξεκινάει εντός Φεβρουαρίου για την προώθηση των εμβολίων (έχουμε εμβόλια, μέχρι να τελειώσουν και να τρέχουμε).
Λοιπόν, το... καθαρό ποσό που θα διατεθεί εκτός ΦΠΑ για την τετράμηνη ή πεντάμηνη καμπάνια.. είναι περίπου 14,5 εκατ. ευρώ, άρα αρκετά πιο λίγα από εκείνη του «Μένουμε Σπίτι» του πρώτου κύματος που ξεσήκωσε τσουνάμι διαμαρτυριών από τους «αδικημένους» εκδότες, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ Αλλά, φτου φτου να μην το ματιάσω, έχει συμφωνηθεί να πέσει το παραδάκι της καμπάνιας σε όλους. Τώρα, ποιοι είναι οι «όλοι».

Έχουμε και λέμε, τη διανομή αυτή τη φορά θα την κάνουν δυο και όχι ένα media shop από τα πολύ μεγάλα, η Tempo και η Wavemaker. Η πρώτη περισσότερο sites και εφημερίδες και η δεύτερη τηλεόραση και ραδιόφωνο. Τα δημιουργικά της νέας καμπάνιας ανέλαβε η επίσης γνωστή διαφημιστική εταιρεία Newtons, για την οποία oι φήμες λένε ότι πληρώθηκε καλά για τη δουλειά της από Ίδρυμα, ως δωρεά προς το Κράτος, αλλά βέβαια λογικό είναι γιατί θα φτιάξει 4-5 τηλεοπτικά σποτς με ακριβές παραγωγές, οπότε έχει και έξοδα.

Τα δυο media shop είναι να παίρνουν τα συνήθη, μια προμήθεια της τάξεως του 2% (στο σύνολο του ποσού) αλλά μπορεί και να μην πάρουν, ως προσφορά στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Τώρα, στο «ζουμί», ήτοι πώς θα μοιραστεί το «μπικικίνι»:

Μου λένε ότι ένα 30% προορίζεται για την επαρχία, δηλαδή σχεδόν 5 εκατ. ευρώ έφυγαν από την πράξη έτσι… για να πάρουν ανάσα και οι μικροί του χώρου των Μέσων (διάβαζε, «να τους έχουμε ευχαριστημένους στην κρίση»).


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates