.

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

3 ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΒΑΖΟΥΝ 28 ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΝΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

JP MORGAN, WELLS FARGO & CITIGROUP
«Δεν είναι μία συνηθισμένη ύφεση» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον και τονίζει πως θα δούμε τα πιο εμφανή σημάδια στο μέλλον...



Τρεις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες «αποταμιεύουν» 28 δισ. δολάρια για να καλύψουν πιθανά κόκκινα δάνεια, λόγω κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η JPMorgan, η Citigroup και η Wells Fargo «έβαλαν στην άκρη» περί τα 28 δισ. δολάρια, συνολικά, από τα έσοδα του β' τριμήνου, για να έχουν ρευστότητα σε περίπτωση που εκτιναχθούν τα «κόκκινα» δάνεια των δανειοληπτών τους, κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το σενάριο αυτό φαίνεται να είναι αρκετά πιθανό, σύμφωνα με δηλώσεις τραπεζικών στελεχών, όπως αναφέρει το Business Insider.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό σενάριο, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως η τελευταία φορά που έγινε κάτι αντίστοιχο, ήταν το τελευταίο τρίμηνο του 2008, κατά την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που κράτησε σχεδόν μια δεκαετία.
Αρνητικές προβλέψεις

Τα χρήματα «ασφαλείας» που αποταμιεύουν οι τράπεζες αυτές δείχνουν πως οι οικονομικοί αναλυτές αναμένουν αργή ανάκαμψη από την κρίση που προκάλεσε ο κορονοϊός. Μάλιστα, η JPMorgan εκτιμά πως ο δείκτης ανεργίας θα παραμείνει υψηλός για τους επόμενους μήνες, ενώ το ΑΕΠ των ΗΠΑ θα χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για να επανέλθει, στα προ κρίσης επίπεδα.

«Δεν είναι μία συνηθισμένη ύφεση» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο CEO της JP Morgan, Τζέιμι Ντάιμον και τονίζει πως θα δούμε τα πιο εμφανή σημάδια στο μέλλον.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates