.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

ΙΤΑΛΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,2 ΔΙΣ ΣΤΗΝ AMAZON !!!

 



Πρόστιμο ύψους 1,2 δισ. δολαρίων επέβαλαν στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό Amazon οι ιταλικές ρυθμιστικές αρχές, κατηγορώντας τον για «επιβλαβείς» πρακτικές και κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή.

Ο τεχνολογικός γίγαντας έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες μεταφοράς στην Ευρώπη, με στόχο να πείσει τις τοπικές επιχειρήσεις να ξεκινήσουν τις δικές τους εταιρείες μεταφορών φορτηγών, για να μεταφέρουν αποκλειστικά φορτία για την εταιρεία.

Παράλληλα η Amazon συνδύασε την πρόσβαση σε ένα σύνολο αποκλειστικών πλεονεκτημάτων με τη χρήση των δικών της logistics, υποστήριξε η ρυθμιστική αρχή.

Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα η Amazon έχασε μία δίκη με την οποία αξίωνε να εμποδίσει την ΕΕ και την Ιταλία να διεξάγουν παράλληλες αντιμονοπωλιακές έρευνες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία αντιμετωπίζει τους πωλητές στην πλατφόρμα της.

“Η Amazon κατέχει δεσπόζουσα θέση στην ιταλική αγορά για υπηρεσίες διαμεσολάβησης σε αγορές, την οποία αξιοποίησε για να ευνοήσει την υιοθέτηση της δικής της υπηρεσίας logistics”, ανέφερε η ιταλική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού την Πέμπτη.

“Διαφωνούμε έντονα με την απόφαση της ιταλικής Αρχής Ανταγωνισμού και θα ασκήσουμε έφεση”, ανέφερε η Amazon σε ανακοίνωσή της. “Το προτεινόμενο πρόστιμο και τα διορθωτικά μέτρα είναι αδικαιολόγητα και δυσανάλογα”.

Η επιτροπή προστασίας δεδομένων του Λουξεμβούργου, όπου η Amazon έχει τη βάση της στην ΕΕ, επέβαλε τον Ιούλιο στην εταιρεία πρόστιμο ρεκόρ 746 εκατομμυρίων ευρώ για επεξεργασία προσωπικών δεδομένων κατά παράβαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ. Η Γερμανία έχει πραγματοποιήσει πολλές αντιμονοπωλιακές έρευνες για τις πωλήσεις της Amazon. Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει επίσης παρόμοια θέματα με την ΕΕ.

Η ιταλική εποπτική αρχή είπε ότι ζήτησε από την εταιρεία να κάνει ορισμένες αλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της «παροχής πλεονεκτημάτων πωλήσεων και προβολής στο Amazon.it, σε όλους τους πωλητές που είναι σε θέση να συμμορφωθούν με δίκαια και αμερόληπτα πρότυπα για την εκπλήρωση των παραγγελιών τους”.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates