.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ - FUNDS - ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΜΕ ΜΕΝΟΥ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

 



Σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Στουρνάρας, έχει καλέσει σε σύσκεψη τους εκπροσώπους των servicers και τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φ. Κουρμούση. Η σύσκεψη έχει ένα αντικείμενο: Να εξετάσουν και να καταλήξουν όλοι μαζί, πώς μπορεί να βελτιωθεί η απόδοση όλου του συστήματος. Είναι σημαντικό, αφενός για να μην παραμένει σε οικονομία και κοινωνία το βάρος των κόκκινων δανείων, αφετέρου επειδή οι αναδιαρθρώσεις, επώδυνες και μη, θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση.

Ο διοικητής θέλει οι servicers να γνωρίζουν ποιοι είναι οι επόπτες και οι οperators από την πλευρά της ΤτΕ. Να ξέρουν, δηλαδή, τα πρόσωπα που χειρίζονται τα θέματά τους, ώστε τυχόν θέματα που εκκρεμούν ή ανακύπτουν να διευθετούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα είτε με απευθείας επαφές είτε με ένα τηλεφώνημα. Στην ΤτΕ φαίνεται να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ο επιθυμητός βαθμός συνεργασίας μεταξύ των servicers για τις κοινές υποθέσεις που καλούνται να διαχειριστούν, οπότε πιέζουν να υιοθετηθεί μια κουλτούρα συνεργασίας.

Σημειώστε ότι τελευταία στην ΤτΕ καλούν όλες τις διοικήσεις των τραπεζών σε ξεχωριστά γεύματα εργασίας. Σε αυτά η κεντρική τράπεζα θέτει τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους και συζητούνται διεξοδικά όλα τα ζητήματα ανά τράπεζα. Ανταλλάσσονται ελεύθερα απόψεις και βεβαίως ο επόπτης επισημαίνει την ανάγκη να λαμβάνονται επαρκείς προβλέψεις.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates