.

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500.000€ !!!

 



Από το newsauto.gr


Μια ασύλληπτη νέα κομπίνα έστησε ο γνωστός «Νεκτάριος» με τους συνεργάτες τους εισπράττοντας από ανυποψίαστους καταναλωτές πάνω από 500.000 ευρώ!

Ωστόσο το απίστευτα υψηλό ποσό αφορούσε σε υποτιθέμενα κατασχεμένα αυτοκίνητα από τράπεζες και μάλιστα οι αθεόφοβοι είχαν κατασκευάσει και πλαστά έγγραφα με αριθμούς πρωτοκόλλου στα οποία αναγράφονταν τα διαθέσιμα αυτοκίνητα από κάποια… Ένωση Τραπεζικών Κατασχέσεων!

Φυσικά και δεν υπάρχει καμία Ένωση Τραπεζικών Κατασχέσεων αλλά ούτε κατασχεμένα αυτοκίνητα σε εξευτελιστικές τιμές αλλά αντ’ αυτού ο γνωστός «Νεκτάριος» με τους συνεργούς τους κατάφεραν να εισπράξουν από τα ανυποψίαστα θύματά τους μισό εκατομμύριο ευρώ!

Όμως φαίνεται ότι η απληστία τους «φανέρωσε» καθώς τα νυν και πρώην θύματα πλέον είναι πολλά και τα χρήματα παραπέμπουν σε… κακούργημα.

Το εντυπωσιακό στην συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι ο γνωστός «Νεκτάριος» δεν εμφανίζονταν πουθενά αλλά έστελνε το δεξί του χέρι με το όνομα «Νίκος», που κανείς δεν γνωρίζει αν είναι αληθινό το όνομα ωστόσο τον γνώριζαν όλα τα προηγούμενα θύματα του «Νεκτάριου». Μάλιστα σε διάστημα μόλις 15 ημερών οι επιτήδειοι κατάφεραν να έχουν εισπράξει πάνω από 131.000 ευρώ! Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι τιμές στην συντριπτική πλειοψηφία των υποτιθέμενων κατασχεμένων αυτοκινήτων κατέληγαν στα 375 ευρώ. Δηλαδή 20.375 ευρώ, 60.375 ευρώ, 45.375 ευρώ…





Γνωστό το κόλπο

Το κόλπο που είχαν στήσει ο «Νεκτάριος» και η παρέα του είναι γνωστό εδώ και χρόνια και ειδικότερα χρησιμοποιούν την μέθοδο της «Πυραμίδας» για να ψαρέψουν τα ανυποψίαστα θύματά τους. Αρχικά βρίσκουν κάποιον επώνυμο ή άνθρωπο εμπιστοσύνης ισχυρών προσώπων και στη συνέχεια για να τους δελεάσουν και να γίνουν πιστευτοί «επενδύουν» κάποια χρήματα παραδίδοντας κάποιο αυτοκίνητο ή άλλα προϊόντα που είχαν πει ότι διαθέτουν σε πολύ χαμηλή τιμή.

Στη συνέχεια οι ανυποψίαστοι καταναλωτές που έχουν λάβει το αυτοκίνητο ή άλλο προϊόν σε χαμηλή τιμή το διαδίδουν στους φίλους τους και τότε ο «Νεκτάριος» και η παρέα του αρπάζουν τις παχυλές προκαταβολές τις οποίες και δεν επιστρέφουν ποτέ καθώς δεν υπάρχει κανένα κατασχεμένο αυτοκίνητο από τον ΟΔΔΥ ή από τις τράπεζες.

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα εμφανίζονται εντελώς διαφορετικά και σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες ο «Νεκτάριος» και οι συνεργοί του υποσχέθηκαν πολλά αυτοκίνητα σε εξευτελιστικές τιμές από την Ένωση Τραπεζικών Κατασχέσεων!



Ωστόσο η διαφορά με τις άλλες υποθέσεις του «Νεκτάριου» εστιάζεται στο γεγονός ότι όλη την διαπραγμάτευση την έκανε ο βοηθός του ή συνέταιρός του, ο οποίος είναι γνώριμος όλων των προηγούμενων θυμάτων του «Νεκτάριου». Άλλωστε εκείνος δεν θα διακινδύνευε να εμφανιστεί πουθενά εξαιτίας της… δημοσιότητας που έχει λάβει τα τελευταία χρόνια!

Έτσι λοιπόν το δεξί χέρι του «Νεκτάριου» με το όνομα «Νίκος» που όπως προαναφέραμε δεν γνωρίζουμε αν είναι και το αληθινό του όνομα, εμφανίστηκε σε ένα από τα θύματά του ως ο άνθρωπος που διαθέτει τις κατάλληλες γνωριμίες και μπορεί να τον προμηθεύσει με πολύ φθηνά κατασχεμένα αυτοκίνητα μέχρι και ηλεκτρονικές συσκευές.

Μάλιστα κατά την συνάντηση που είχαν τα θύματα με το δεξί χέρι του «Νεκτάριου» τους επισήμανε ότι έχει την δυνατότητα να μας προμηθεύσει αυτοκίνητα σε πολύ καλές τιμές με δεδομένο ότι είχε αναπτύξει στενή συνεργασία με τον διευθυντή της Ένωσης Τραπεζικών Κατασχέσεων. Παράλληλα κάποιο άλλο μέλος της σπείρας ήταν δήθεν υπεύθυνο για την όλη διαδικασία και είχε την δυνατότητα να επιλέξει σε ποιους θα πουληθούν τα αυτοκίνητα. Ο βοηθός του «Νεκτάριου» με πλήρη πειθώ τους δήλωσε ότι τα αυτοκίνητα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά βρίσκονται σε γκαράζ στην περιοχή του Αμαρουσίου και αμέσως μόλις τα θύματα καταβάλλουν τα οριζόμενα ως ποσά προκαταβολής θα ξεκινήσει η διαδικασία μεταβίβασης ώστε το αργότερο σε 40 ημέρες να τους παραδοθούν τα αυτοκίνητα.

Μάλιστα για να γίνει ακόμη πιο πειστικός ο βοηθός του «Νεκτάριου» διαβεβαίωνε τα θύματά του ότι τα χρήματα θα κατατεθούν τραπεζικά σε προσωπικό του λογαριασμό και ταυτοχρόνως θα παραδοθούν και Υπεύθυνες Δηλώσεις, στις οποίες θα βεβαιώνονται από την αρμόδια υπηρεσία ήτοι την Ένωση Τραπεζικών Κατασχέσεων, τόσο τα ποσά που έχουν καταβληθεί όσο και η διαδικασία παράδοσης με αναφορά στον κάθε συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου που αντιστοιχούσε σε κάθε ένα από τα θύματα του.

Παράλληλα ο «Νίκος» διαβεβαίωσε τα ανυποψίαστα θύματά τους πως ανά πάσα στιγμή διατηρούν το δικαίωμα να ακυρώσουν την παραγγελία και να λάβουν πίσω την προκαταβολή τους παρέχοντας γραπτώς όλες τις παραπάνω διαβεβαιώσεις.

Έτσι όλα τα θύματα πείσθηκαν και ξεκίνησαν να καταθέτουν παχυλές προκαταβολές για τα ανύπαρκτα αυτοκίνητα από την υποτιθέμενη Ένωση Τραπεζικών Κατασχέσεων.



To πρώτο αυτοκίνητο της λίστα αφορούσε σε ένα Range Rover Discovery diesel με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2019 το οποίο φαίνονταν ότι είχε διανύσει 27.500 χλμ. και δίδονταν έναντι 41.375 ευρώ.

Το δεύτερο αυτοκίνητο σε μία από τις υποτιθέμενες λίστες αφορούσε σε ένα Toyota Rav4 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2021 και τιμή διάθεσης τα 13.375 ευρώ. Το συγκεκριμένο όχημα εμφανίζονταν ότι έχει διανύσει μόλις 6.300 χλμ.

Μια BMW M5 Competition με 625 ίππους και πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2019 «κοσμούσε» στις λίστες της υποτιθέμενης Ένωσης Τραπεζικών Καταθέσεων με τιμή διάθεσης τα 66.375 ευρώ έχοντας διανύσει μόλις 11.386 χλμ.

Μια Porsche Cayenne Turbo S με 680 ίππους αναζητούσε τον επόμενο ιδιοκτήτης της με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2020 και τιμή 84.375 ευρώ.

Αν κάποιος ήθελε μια πιο φθηνή Porsche τότε οι επιτήδειοι είχαν φροντίσει να τους δελεάσουν με μια Cayman μοντέλο του 2019 η οποία φαίνονταν ότι είχε διανύσει μόλις 7.967 χλμ. και δίνονταν έναντι 42.375 ευρώ.

Το υβριδικό Audi Q8 των 360 ίππων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2020 και τιμή διάθεσης τις 62.375 ευρώ σίγουρα δελέασε αρκετούς υποψήφιους αγοραστές καθώς φαίνονταν ότι είχε διανύσει μόλις 9.487 χλμ.

Μια Mercedes-Benz S500 (Υβριδικό – Αέριο) επίσης εμφανίζονταν στις υποτιθέμενες λίστες της Ένωσης Τραπεζικών Κατασχέσεων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2018 και τιμή 72.375 ευρώ. Το συγκεκριμένο όχημα εμφανίζονταν ότι έχει διανύσει μόλις 14.833 χλμ.

Μια BMW X7 diesel με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το Νοέμβριο του 2019 δίνονταν έναντι 74.375 ευρώ έχοντας διανύσει μόλις 15.678 χιλιόμετρα.

Το κορυφαίο αυτοκίνητο στις λίστες της υποτιθέμενης Ένωσης Τραπεζικών Κατασχέσεων ήταν μία Porsche 911 GTs με 450 ίππους και πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2018 η οποία φαίνονταν ότι είχε διανύσει μόλις 10.300 χλμ. και πωλούνταν έναντι 77.375 ευρώ χωρίς να έχει ούτε μία γρατζουνιά εξωτερικά και book service έως τον Φεβρουάριο του 2020 σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Porsche στην Ελλάδα…

Για όλα τα παραπάνω και άλλα πολλά αυτοκίνητα οι ανυποψίαστοι καταναλωτές κατέθεσαν προκαταβολές εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στον λογαριασμό του «υπαρχηγού» του «Νεκτάριου» τα οποία υποτίθεται ότι αποδίδονταν τοις μετρητοίς στην Ένωση Τραπεζικών Κατασχέσεων η οποία κατά τα λεγόμενα τους είχε έδρα στο Μαρούσι…

Οι προκαταβολές που κατέθεταν τα θύματα κυμαίνονταν από 8.000 έως και 25.000 ευρώ ανά όχημα.



Όταν πλησίαζε ο καιρός που υποτίθεται θα παραδίδονταν τα αυτοκίνητα ξαφνικά το δεξί χέρι του «Νεκτάριου» εμφανίστηκε στα θύματά του και τους ανακοίνωσε ότι υπάρχει έναν υποτιθέμενος έλεγχος μέσα στην Ένωση Τραπεζικών Κατασχέσεων και θα καθυστερήσουν δύο βδομάδες οι διαδικασίες για την παράδοση των αυτοκινήτων.

Μάλιστα για να γίνει πιο πειστικός ο λόγος αναβολής, κάποιος δήθεν Διευθυντής της Ένωσης Τραπεζικών Κατασχέσεων επικοινώνησε τηλεφωνικά με τα θύματα και τους διαβεβαίωσε ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

Οι εβδομάδες περνούσαν, φυσικά δεν άλλαξε τίποτα, και όλοι αιτήθηκαν την ακύρωση των αυτοκινήτων και την επιστροφή των αντίστοιχων προκαταβολών και έπειτα από ένα μήνα γεμάτο αγωνία, ψέματα και δικαιολογιών από τα μέλη της σπείρας ξαφνικά ο «υπαρχηγός» ενημέρωσε τα θύματά του πως οι άνθρωποι που είχε την επαφή και έδινε όλα τα χρήματα για τα αυτοκίνητα είχαν εξαφανιστεί και είχαν κλείσει τα κινητά τους.

Αυτό το σκηνικό συνεχίστηκε για περίπου ένα μήνα μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου όποτε και ο «Νίκος» θα επέστρεφε ο ίδιος τα χρήματα στα θύματά του. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη οπότε και οι ανυποψίαστοι καταναλωτές έλαβαν την απόφαση να κινηθούν νομικά εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης.

Ενημέρωσαν το δεξί χέρι του «Νεκτάριου» για την νομική κίνηση εναντίον τους και εκείνος τους εξύβρισε με χυδαίο τρόπο και τους απείλησε ευθέως για την σωματική τους ακεραιότητα ενώ παράλληλα δήλωνε ότι γνωρίζει τις νομικές διαδικασίες, ότι δεν φοβάται τίποτα και κανέναν τονίζοντας μάλιστα πως: «Όταν φτάσει εκείνη η ώρα σε τρία χρόνια έξω από τον ανακριτή θα σας πληρώσω και δεν θα ισχύει το κακούργημα αφού θα έχετε εξοφληθεί!»


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates