.

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ !!!

 



Σε 57 ανέρχονται για το έτος 2020 οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων έναντι 63 που είχαν καταγραφεί το 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 9,5%.

Τα στοιχεία αυτά έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή, παρουσιάζοντας τις κηρυχθείσες πτωχεύσεις βάσει δικαστικών αποφάσεων, όπως προέρχονται από τα Πρωτοδικεία της χώρας (Πτωχευτικά Δικαστήρια).

Όπως προκύπτει από την ανάγνωση των στοιχείων, από το σύνολο των 57 επιχειρήσεων οι 11 ήταν ατομικές επιχειρήσεις, οι 13 προσωπικές, οι 31 κεφαλαιουχικές, ενώ υπήρχαν και δυο εταιρείες που ανήκαν σε διαφορετική νομική μορφή επιχειρήσεων.

Στην επισκευή οχημάτων και μοτοσυκλετών οι περισσότερες πτωχεύσεις

Από την ανάλυση των πτωχεύσεων που κηρύχθηκαν το 2020, ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας, παρατηρείται ότι οι περισσότερες πτωχεύσεις πραγματοποιήθηκαν στον τομέα του χονδρικού και λιανικού εμπορίου – επισκευής μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσυκλετών με ποσοστό 28,1%, ακολουθούν ο τομέας της μεταποίησης με 24,6%, ο τομέας των δραστηριοτήτων υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης με 12,3% και οι τομείς των κατασκευών και μεταφορών - αποθήκευσης με 7,0%.

Ο αριθμός των επιχειρήσεων που κήρυξαν πτώχευση το 2020 εμφανίζεται μειωμένος σε σχέση με το 2019, παρά το γεγονός ότι η περυσινή χρονιά στιγματίστηκε από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, προκαλώντας σφοδρή οικονομική κρίση σε ολόκληρο τον πλανήτη. Η ελληνική οικονομία και οι επιχειρήσεις δεν κατόρθωσαν να βγουν αλώβητες από το «τσουνάμι» της πανδημικής κρίσης, ωστόσο τα μαζικά πακέτα στήριξης απέτρεψαν τα μαζικά «λουκέτα» στο εγχώριο επιχειρείν.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ για τον αντίκτυπο της πανδημίας στις επιχειρήσεις, που παρουσιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, «τα κυβερνητικά μέτρα απέτρεψαν τα μαζικά λουκέτα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι το 2020 σε σύγκριση με το 2019 συντελέστηκε πλήρης ανατροπή στη κερδοφορία των επιχειρήσεων. Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιχειρήσεις που κατέγραψαν ζημιές (47,8% το 2020 έναντι 27,6% το 2019) και υποδιπλασιάστηκαν οι επιχειρήσεις που κατέγραψαν κέρδη (27,3% το 2020 από 55,2% το 2019)».



ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates