.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙΣ ΝΟΜΙΜΑ...ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ !!!

 



Η Ελβετία επιτρέπει στους χρήστες της συσκευής να αυτοκτονήσουν. Η συσκευή υπόσχεται ανώδυνο θάνατο σε λιγότερο από ένα λεπτό. Η κάψουλα Sarco σε σχήμα φέρετρου ή σαρκοφάγου (το ίδιο λέμε) επιτρέπει στο χρήστη να την χειριστεί ανοιγοκλείνοντας τα μάτια του.




Ένα άτομο που πάσχει από σύνδρομο κλειδώματος (είναι ένα εγκεφαλικό επεισόδιο που προκαλεί σοβαρή αναπηρία. Τα άτομα που υποφέρουν από σύνδρομο κλειδώματος είναι παράλυτα και στους δύο βραχίονες, και στα δύο πόδια και σε ολόκληρο το πρόσωπο. Επομένως, τα άτομα με κλειδωμένο σύνδρομο δεν μπορούν να μετακινούνται ή να μιλούν) μπορεί να χρησιμοποιήσει το μηχάνημα με ένα κλείσιμο ματιού.Ο ασθενής με αυτό το σύνδρομο είναι σε εγρήγορση και έχει πλήρως τις αισθήσεις του αλλά δεν μπορεί να κινηθεί.






Η συσκευή ευθανασίας υπόσχεται ανώδυνο θάνατο προκαλώντας υποξία και υποκαπνία. Η υποξία είναι μια κρίσιμη παθολογική κατάσταση του ανθρώπινου οργανισμού, κατά την οποία, ολόκληρο το σώμα (γενικευμένη υποξία) ή ένα μέρος του (μερική υποξία), στερείται επαρκούς οξυγόνωσης. Είναι κατάσταση επικίνδυνη για τη ζωή. Στην βαριά υποξία, ή στην ραγδαία υποξία, υπάρχουν αλλαγές στο επίπεδο συνείδησης, κρίσεις, κώμα και τελικά θάνατος. Η υποκαπνία ή ανεπαρκής ποσότητα διοξειδίου του άνθρακος. Το αρχικό σύμπτωμα της υποκαπνίας είναι ελαφριά ζάλη που μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία.



Σύμφωνα με τον Independent η μέθοδος αυτή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Την παρομοιάζουν με θάλαμο αερίων. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι όχι απλά δεν αποστιγματίζει την αυτοκτονία αλλά απλά, την ωραιοποιεί. Την συσκευή εφηύρε ο Dr Philip Nitschke του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Exit International. Και θα είναι διαθέσιμη στην Ελβετία τον επόμενο χρόνο. Η βιοδιασπώμενη κάψουλα μπορεί να αποσπαστεί από το μηχάνημα και να μετατραπεί κυριολεκτικά σε φέρετρο. Η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη στην Ελβετία. 1300 άτομα χρησιμοποίησαν το 2020 τις υπηρεσίες των οργανώσεων ευθανασίας.



Η ΚΛΙΜΑΚΑ λειτουργεί από το 2007, τη Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία με το νούμερο 1018. Η Γραμμή λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη βάση, 7 ημέρες την εβδομάδα και δέχεται κλήσεις από κινητό ή σταθερό τηλέφωνο, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με αστική χρέωση. Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το site: suicide-help.gr.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates