.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

H BIS ΧΑΛΑΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΣΑ ΔΑΝΕΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΘΑ ΚΟΚΚΙΝΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ 180 ΗΜΕΡΕΣ !!!



Η Επιτροπή της Βασιλείας χαλαρώνει απαιτήσεις για κεφάλαια και επισφάλειες και διπλασιάζει το χρόνο υπερημερίας για να χαρακτηριστεί ένα δάνειο κόκκινο


Χαλαρώνει τις απαιτήσεις της για τις τράπεζες και η Επιτροπή Εποπτείας της Βασιλείας η οποία διαφοροποιεί τους ορισμούς των υπηρήμερων δανείων και οφειλετών εάν η υπερημέρια οφείλεται στις εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία.

Αυτά αναφέρονται σε report της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών υπό τον τίτλο: «Μέτρα που απεικονίζουν την επίδραση του Covid 19

Οι τοπικοί επόπτες μπορούν να αντικαταστήσουν με βάση και τα εγχώρια δεδομένα των κρατών μελών τις 90 ημέρες της υπερημέριας μέχρι και σε 180 ημέρες.

Οι κυβερνήσεις και οι τράπεζες σε πολλές περιπτώσεις έχουν θεσπίσει έκτακτα μέτρα για την ανακούφιση του οικονομικού και δημοσιονομικού αντίκτυπου της πανδημίας.

Η Επιτροπή της Βασιλείας χαλαρώνει τους όρους της απέναντι στις τράπεζες, χαλάρωση προσωρινού χαρακτήρα προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την πανδημία.


Τα μέτρα αρωγής προς τα πιστωτικά ιδρύματα περιλαμβάνουν ένα φάσμα ενισχύσεων, μορατόριουμ και κρατικών εγγυήσεων. 

Η Επιτροπή της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία συμφώνησε ότι τα αποτελέσματα της μείωσης των κινδύνων των διαφόρων έκτακτων υποστηρικτικών μέτρων θα πρέπει να να αναγνωρίζονται πλήρως στις κεφαλαιακές απαιτήσεις των τραπεζών που βασίζονται στον κίνδυνο. 

Η επιτροπή έχει επίσης συζητήσει το θέμα οι επιπτώσεις του Covid-19 να απεικονίζονται στις αναμενόμενες πιστωτικές ζημιές (expected credit losses ECLs) των τραπεζών. 

Η Επιτροπή συμφώνησε ότι θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα έκτακτα μέτρα στήριξης από τις τράπεζες όταν αυτές υπολογίζουν αναμενόμενες πιστωτικές απώλειες (ECL) ενώ ακόμη συμφώνησαν και σε ορισμένες τροποποιήσεις των μεταβατικών ρυθμίσεων ως προς την κανονιστική μεταχείριση της επίδρασης των ECLs στο κεφάλαιο των τραπεζών.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates