.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

ΚΟΡΟΝΟΔΑΝΕΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΚΥΛΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!



Χαμηλότοκα δάνεια κρίσης αλλά με... προμήθεια Δημοσίου


Το πρόγραμμα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων (μικρών, μεσαίων, μεγάλων) μέσα από τις εγγυήσεις ύψους 1 δισ. ευρώ της Αναπτυξιακής Τράπεζας έχει -πληροφορείται η στήλη- «κλειδώσει» μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών και είναι έτοιμο να πάει στη Βουλή για ψήφιση.

Ψάχνοντας στις λεπτομέρειες, εκεί που συνήθως κρύβεται ο διάβολος, ο Χαμαιλέων βρήκε ότι η προμήθεια που θα πληρώσουν οι τράπεζες προς το ελληνικό δημόσιο θα κυμανθεί από 0,25% έως και 2%.

Και επειδή τίποτα στη σημερινή εποχή δεν είναι τζάμπα -δεν υπάρχει «free meal» όπως λένε και οι Αγγλοσάξονες-, οι τράπεζες θα περάσουν το κόστος αυτό στους πελάτες, καθώς δεν συζητούν επ' ουδενί να το επωμιστούν.

Έτσι, όταν θα πάει να πάρει νέο δάνειο -κατά βάση με τη μορφή κεφαλαίου κίνησης- ο επιχειρηματίας θα πάρει και τον λογαριασμό της προμήθειας που θα πληρώσει η τράπεζα προς το δημόσιο.

Σημειωτέον το νομοσχέδιο αναμένεται να έρθει από στιγμή σε στιγμή στη Βουλή, καθώς τα δάνεια πρέπει να αρχίσουν να τρέχουν στην αγορά άμεσα…

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates