.

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στις τράπεζες το 80% των ακινήτων που θα πουληθούν μέσω πλειστηριασμών


Πάνω από 200 σελίδες με ακίνητα έχουν ανέβει ήδη στην πλατφόρμα eauctions για να εκποιηθούν εντός του 2019 και συγκεκριμένα έως το τέλος Ιουλίου. Οι εκτιμήσεις για το σύνολο της χρονιάς που έρχεται κάνει λόγο για εκποίηση άνω των 20.000 ακίνητων, η αξία των οποίων θα ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο από αυτά οι τράπεζες αναμένεται να αγοράσουν τα 7 με 8 στα 10 που θα βγάλουν οι ίδιες στο ηλεκτρονικό σφυρί, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που μας μεταφέρουν πηγές που παρακολουθούν στενά τη διαδικασία.

Eξάλλου αυτό ήταν το στατιστικό του 2018 και όπως μας μεταφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν πρόκειται να μειωθεί το 2019 που είναι και μια χρονιά πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων.

Ενας από τους βασικούς λόγους που οι τράπεζες αγοράζουν τα ακίνητα που βγάζουν στο σφυρί είναι η έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος στις συγκεκριμένες τιμές, που τις αναγκάζει να πλειοδοτήσουν για να προστατέψουν την αξία των ενεχύρων τους και άρα των ισολογισμών τους, έτσι, ώστε όταν έρθει η ώρα να πουλήσουν τα ακίνητα αυτά, να μη γράψουν ζημίες. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, αν δεν «χτυπήσουν» τα ακίνητα για τα οποία δεν υπάρχει ενδιαφέρον και ο διαγωνισμός κηρυχτεί άγονος, τότε στον δεύτερο ή τον τρίτο πλειστηριασμό το ακίνητο θα βγει έως και 40% χαμηλότερα από την σημερινή εμπορική του αξία, η οποία σημειωτέον από το 2008 έως σήμερα έχει υποχωρήσει ήδη άνω του 40% με βάση τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ.

Είναι προφανές ότι με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να μεταφέρουν για αργότερα τις πωλήσεις των ακινήτων «στοιχηματίζοντας» στην ανάκαμψη της οικονομίας και της ταλαιπωρημένης αγοράς του real estate που έχει ήδη αρχίσει να διαφαίνεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες ακινήτων.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates