.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

ΗΠΑ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΑ ΑΝΤΙΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΤΩΝ PFIZER-MERCK ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΡΟΘΥΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΔΟΣΗ !!!

 



Καθώς ακόμη και οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στην προθυμία εμβολιασμού με δυο δόσεις των εμβολίων κατά COVID δεν δείχνουν πρόθυμοι να λάβουν μία 3ή και πόσο μάλλον μία 4η δόση, ο δήμαρχος της πόλης Eric Adams δήλωσε την Κυριακή ότι οι Νεοϋορκέζοι μπορούν πλέον να έχουν δωρεάν, την ίδια μέρα, στο σπίτι από του στόματος αντιιικά χάπια για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων του COVID-19.

Βy Blade Runner

Τα χάπια θα έχουν προτεραιότητα για τους Νεοϋορκέζους που είναι θετικοί στον ιό και διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια.

Η αυθημερόν θεραπεία είναι η πιο πρόσφατη υπηρεσία που παρέχεται από την πόλη στους Νεοϋορκέζους όπου βρίσκονται. Ήδη, τουλάχιστον 8 εκατομμύρια κατ’ οίκον τεστ έχουν διανεμηθεί σε όλη την πόλη για να βοηθήσουν τους κατοίκους να κάνουν τεστ για τον ιό.

“Προσφέρουμε επίσης στους Νεοϋορκέζους υψηλού κινδύνου, δωρεάν παράδοση κατ’ οίκον αντιιικών χαπιών COVID-19 για να αποτρέψουμε σοβαρές ασθένειες και να κρατήσουμε τους ανθρώπους έξω από το νοσοκομείο”, είπε ο Adams .

«Προτρέπω όλους τους Νεοϋορκέζους που πληρούν τις προϋποθέσεις να επωφεληθούν από αυτήν την υπηρεσία και κάθε Νεοϋορκέζος να παραμένει ενημερωμένος (!) με τα εμβόλια (πόσα;) και τα ενισχυτικά του».

Μέχρι σήμερα, το 75% όλων των κατοίκων της Νέας Υόρκης έχει ολοκληρώσει μια πλήρη σειρά εμβολιασμών κατά του COVID-19, σύμφωνα με στοιχεία της πόλης.

Ωστόσο, οι ενισχυτικές βολές δεν βρίσκουν πρόθυμους τους κατοίκους της πόλης. Ο αριθμός των πρόσθετων βολών που χορηγήθηκαν σε όλη την πόλη είναι ελαφρώς πάνω από 2,6 εκατομμύρια, υποδηλώνοντας ότι μόνο περίπου 1 στους 3 Νεοϋορκέζους έχει λάβει ενίσχυση.

«Ως γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης εδώ στο Bronx, τα τελευταία δύο χρόνια παλεύω για να βοηθήσω τους ασθενείς μου με COVID και ονειρευόμουν την ημέρα που θα μπορούσα να τους δώσω ένα χάπι που θα μπορούσε να τους σώσει τη ζωή», δήλωσε ο Δρ. Ted Long, εκτελεστικός διευθυντής της NYC Test & Trace Corps, είπε την Κυριακή. «Σήμερα, αυτή η μέρα είναι επιτέλους εδώ — και θα παραδώσουμε ακόμη και αυτό το χάπι στο σπίτι σας για να άρουμε όλα τα εμπόδια για τους Νεοϋορκέζους να λαμβάνουν αυτή τη σωτήρια θεραπεία».

Οι Νεοϋορκέζοι θετικοί στον COVID θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους γιατρούς τους για να ζητήσουν την παράδοση του αντιικού χαπιού ή μπορούν να καλέσουν το 212-COVID19.

Το Paxlovid της Pfizer και το molnupiravir της Merck είναι οι μόνες επιλογές στο σπίτι που έχουν λάβει έγκριση από τον FDA. Τα αντιιικά χάπια λαμβάνονται μία φορά την ημέρα κατά τη διάρκεια πέντε ημερών για τη μείωση των συμπτωμάτων.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει δώσει προτεραιότητα στις θεραπείες σε άτομα που είναι μέτρια έως σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μη πλήρως εμβολιασμένα, με τουλάχιστον έναν παράγοντα κινδύνου για σοβαρή ασθένεια.

«Όχι μόνο η Νέα Υόρκη κερδίζει στον αγώνα κατά του COVID-19, αλλά φέρνουμε ακόμη περισσότερη βοήθεια απευθείας στις πόρτες των Νεοϋορκέζων για να συνεχίσουμε να νικάμε αυτήν την πανδημία», είπε ο Adams. «Όχι μόνο μειώσαμε τον αριθμό των κρουσμάτων περισσότερο από 80 τοις εκατό από τις αρχές Ιανουαρίου, αλλά πετύχαμε ένα νέο ορόσημο με το 75% όλων των Νεοϋορκέζων να έχουν εμβολιαστεί πλήρως – πολύ πιο πάνω από τον εθνικό μέσο όρο».

Στη Πορτογαλία έχει εμβολιαστεί πλήρως το 90% του συνόλου του πληθυσμού της χώρας. Παρόλα αυτά τα κρούσματα έχουν απογειωθεί αντίστοιχα με τον εμβολιασμό. Χθες Κυριακή 1 εκατ. Πορτογάλοι από τα 10 εκατ. του πληθυσμού βρίσκονταν σε καραντίνα.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΕ ΜΙΑ 22 ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΗ ΜΕ HIV

Μια Νοτιοαφρικανή τώρα που έπασχε από ανεπαρκή θεραπεία HIV και η οποία έτρεφε τον COVID-19 για εννέα μήνες είδε τον αναπνευστικό ιό να αναπτύσσει τουλάχιστον 21 μεταλλάξεις στο σώμα της, σύμφωνα με μια μελέτη.

Μόλις η 22χρονη συμμετείχε στο αντιρετροϊκό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του HIV και το ανοσοποιητικό της σύστημα ενισχύθηκε, κατάφερε να ξεπεράσει τη λοίμωξη COVID-19 μέσα σε έξι έως εννέα εβδομάδες, σύμφωνα με μελέτη, με επικεφαλής τους επιστήμονες από το Stellenbosch και το Πανεπιστήμιο της KwaZulu-Natal. Η έρευνα δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους.

Η μελέτη προσθέτει στοιχεία ότι ο COVID-19 μπορεί να μεταλλάσσεται γρήγορα όταν φιλοξενείται από ανοσοκατασταλμένα άτομα, όπως αυτά που δεν λαμβάνουν φάρμακα για τη θεραπεία του HIV, και αυτό μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων παραλλαγών. Η παραλλαγή Βήτα, με την οποία μολύνθηκε η ασθενής στη μελέτη, ανακαλύφθηκε στη Νότια Αφρική, όπως και η Ομικρον.

«Αυτή η περίπτωση, όπως και άλλες προηγουμένως, περιγράφει μια πιθανή οδό για την εμφάνιση νέων (!) παραλλαγών», είπαν οι επιστήμονες, τονίζοντας ότι εξακολουθεί να είναι μια υπόθεση. «Η εμπειρία μας ενισχύει προηγούμενες αναφορές ότι η αποτελεσματική αντιρετροϊκή θεραπεία είναι το κλειδί για τον έλεγχο τέτοιων συμβάντων».

Η Νότια Αφρική έχει τη μεγαλύτερη επιδημία HIV στον κόσμο με 8,2 εκατομμύρια από τα 60 εκατομμύρια ανθρώπους της να έχουν μολυνθεί από τον ιό, ο οποίος αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ο κοροναϊός που φιλοξενούσε ο ασθενής στη μελέτη ανέπτυξε τουλάχιστον 10 μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας, η οποία της επιτρέπει να συνδέεται με τα κύτταρα, και άλλες 11 μεταλλάξεις, είπαν οι επιστήμονες. Μερικές από τις αλλαγές ήταν κοινές με εκείνες που παρατηρήθηκαν στις παραλλαγές Ομικρον και Λάμδα, ενώ κάποιες ήταν συνεπείς με μεταλλάξεις που επιτρέπουν στον ιό να αποφύγει τα αντισώματα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates