.

Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΑ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Συμφωνία Intrum με CarVal για το πακέτο δανείων Earth


Σε συμφωνία με την CarVal Investors προχώρησε ο όμιλος της Intrum για την εξαγορά του 60% του χαρτοφυλακίου κόκκινων δανείων με την κωδική ονομασία Earth, που είχε πωληθεί από την Εθνική Τράπεζα το 2018. Το χαρτοφυλάκιο Earth ήταν συνολικής αξίας 5,2 δισ. και είχε εξαγοραστεί κατά 60% από την CarVal και κατά 40% από την Intrum, η οποία αναλαμβάνει πλέον το σύνολο του χαρτοφυλακίου. Το χαρτοφυλάκιο Libra, όπως ονομάζεται η συναλλαγή, αποτελείται από περίπου 197.000 δάνεια με συνολική νομική απαίτηση περίπου 3 δισ. και μεικτή λογιστική αξία περίπου 1,1 δισ.

Στην εκπνοή του χρόνου ο σουηδικός όμιλος ανέλαβε επίσης από την Τράπεζα Πειραιώς τις ομολογίες ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας της τιτλοποίησης Sunrise II, ενισχύοντας την αξία των επενδύσεών του στην Ελλάδα και τα υπό διαχείριση χαρτοφυλάκια. Συγκεκριμένα ανέλαβε ποσοστό 44% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (mezzanine και junior notes) της τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων Sunrise II, η συνολική ονομαστική αξία των οποίων ανέρχεται σε 640 εκατ., ενώ ολοκληρώθηκε η ένταξη των ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας (senior notes) στο πρόγραμμα παροχής κρατικών εγγυήσεων «Ηρακλής».

Το χαρτοφυλάκιο Sunrise II περιλαμβάνει περίπου 47.000 μη εξυπηρετούμενα δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων μεικτής λογιστικής αξίας 2,7 δισ. και η διαχείριση του χαρτοφυλακίου παραμένει στην Intrum Hellas. Οπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrum Investments Greece, Ακης Μπης, «οι συναλλαγές αυτές επιβεβαιώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον και τη δέσμευση του Ομίλου Intrum να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία του στην ελληνική αγορά, όπως επίσης και να εμβαθύνει περαιτέρω τη στρατηγική του συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates