Διαβάζοντας τον τίτλο, είμαι σίγουρη ότι το μυαλό όλων πάει στην πανδημία. Όμως επιτρέψτε μου να σας εκπλήξω, το δημοσίευμα δεν αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο αναφέρεται και σε αυτήν σε συνδυασμό και ως επακόλουθο των συνεπειών του πειράματος.
Όταν έπεσε στα χέρια μου το δοκίμιο κι άρχισα να το διαβάζω, έπεσαν μαζί και τα σαγόνια μου. Δεν έχω δει μεγαλύτερη έρευνα και συλλογή πληροφοριών για το συγκεκριμένο θέμα, από αυτή που έχει κάνει ο ερευνητής του, κάτι που πραγματικά θα πρέπει να του πήρε χρόνια επίμονης κι επίπονης εργασίας. Και πριν σας το παρουσιάσω, θα το χαρακτήριζα ως αληθινό θησαυρό, σπουδαία κληρονομιά προς την Ανθρωπότητα και ένα κάλεσμα αφύπνισης πριν είναι πολύ αργά.
Ξέρω δε εκ των προτέρων ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να εγκαταλείψουν την ανάγνωση όταν απογοητευτούν με το γεγονός ότι δεν μιλάμε για τον κορωνοϊό, αλλά και για έναν ακόμα λόγο. Το ίδιο το αντικείμενο της έρευνας, όχι μόνο έχει μπει για τα καλά στη ζωή των Ελλήνων πολιτών, αλλά της έχει κάνει κυριολεκτικά κατάληψη σε σημείο εξάρτησης.
Απλή σύσταση: Όχι μόνο διαβάστε το άρθρο, αλλά πάρτε το πολύ στα σοβαρά!
Εισαγωγή
Η μονογραφία περιγράφει την υλοποίηση και λειτουργία υποδομής μη ιονίζουσας, μη ορατής ακτινοβολίας EMF (εφεξής καλούμενη ασύρματη ακτινοβολία) για επικοινωνίες, επιτήρηση, όπλα και άλλες εφαρμογές.
Είναι ανήθικο επειδή παραβιάζει τη βασική ηθική απαίτηση ιατρικού πειράματος για «ενημερωμένη συγκατάθεση» από τη συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων. Η μονογραφία παρέχει υπόβαθρο σχετικά με την ανήθικη ιατρική έρευνα/πειραματισμό και πλαισιώνει την εφαρμογή της ασύρματης ακτινοβολίας σε αυτό το πλαίσιο.
Στη συνέχεια, η μονογραφία προσδιορίζει ένα ευρύ φάσμα δυσμενών επιπτώσεων της ασύρματης ακτινοβολίας όπως αναφέρεται στην κορυφαία βιοϊατρική βιβλιογραφία για περισσότερες από επτά δεκαετίες. Παρόλο που πολλές από αυτές τις αναφερόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι εξαιρετικά σοβαρές, η πραγματική έκταση της σοβαρότητάς τους έχει υποτιμηθεί κατάφωρα.
Τα περισσότερα από τα αναφερόμενα εργαστηριακά πειράματα που παρήγαγαν αυτά τα αποτελέσματα δεν αντανακλούν το πραγματικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί η ασύρματη ακτινοβολία. Πολλά πειράματα δεν περιλαμβάνουν παλμό και διαμόρφωση του φέροντος σήματος, και τα περισσότερα δεν λαμβάνουν υπόψη τις συνεργικές επιδράσεις άλλων τοξικών ερεθισμάτων που δρουν σε συμφωνία με την ασύρματη ακτινοβολία. Αυτές οι δύο προσθήκες επιδεινώνουν σε μεγάλο βαθμό τη σοβαρότητα των δυσμενών επιπτώσεων από την ασύρματη ακτινοβολία και η παραμέλησή τους στους τρέχοντες (και στο παρελθόν) πειραματισμούς έχει ως αποτέλεσμα σημαντική υπο-εκτίμηση του εύρους και της σοβαρότητας των δυσμενών επιπτώσεων που αναμένονται σε μια πραγματική κατάσταση. Αυτή η έλλειψη αξιόπιστων δοκιμών ασφάλειας, σε συνδυασμό με τη στέρηση της ευκαιρίας από το κοινό να παρέχει ενημερωμένη συγκατάθεση, εντάσσει τη λειτουργία της υποδομής ασύρματης ακτινοβολίας στην κατηγορία ως «ένα ανήθικο ιατρικό πείραμα».
Λίγα λόγια για τον ερευνητή και συγγραφέα
Την έρευνα έχει κάνει ο Ronald N. Kostoff και όπως αναφέρει σε ένα βιογραφικό του προ της δημοσίευσης του μονογράμματος, έλαβε διδακτορικό στις Αεροδιαστημικές και Μηχανικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον το 1967, και στη συνέχεια εργάστηκε για τα εργαστήρια Bell, το Τμήμα Ενέργειας, το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών και το MITER Corp. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 200 άρθρα με κριτές και υπηρέτησε ως Guest Editor σε τέσσερα περιοδικά Ειδικών
Θεμάτων από το 1994. Επί του παρόντος είναι συνεργάτης στην έρευνα στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας, των ΗΠΑ.
Έχει δημοσιεύσει πολλά ιατρικά θέματα στη βιβλιογραφία με κριτές, όπως:
πιθανές θεραπείες για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τη νόσο του Πάρκινσον, το φαινόμενο Raynaud, Καταρράκτης, SARS, Αποκατάσταση υαλοειδούς,
και Χρόνια Νεφρική Νόσο
πιθανές αιτίες της χρόνιας νεφρικής νόσου και της νόσου του Αλτσχάιμερ, και
πιθανές επιπτώσεις των Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων στην υγεία.
Είναι καταχωρημένος σε:
Who’s Who in America, 60th Edition (2006);
Who’s Who in Science and Engineering, 9η Έκδοση (2006) και
2000 Εξαιρετικοί Διανοούμενοι του 21ου Αιώνα, 4η Έκδοση, (2006).
«Το μεγαλύτερο ανήθικο ιατρικό πείραμα στην ανθρώπινη ιστορία»
Η έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2020 είναι, όπως προανέφερα, τεράστια και πλούσια σε πηγές και αναφορές. Περιέχεται σε 1086 σελίδες και όπως καταλαβαίνετε είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να παρουσιαστεί ολόκληρη, ίσως κάνουμε αποσπασματικά δημοσιεύματα, ωστόσο μπορείτε να την διαβάσετε όσοι θέλετε ΕΔΩ.
Στις πρώτες μας σημειώσεις θα πρέπει να αναφέρουμε κάποιες από τις πιο βασικές:
Στην εισαγωγή που ήδη παρουσιάσαμε, τονίζεται επίσης:
η Προσθήκη της εκκολαπτόμενης πέμπτης γενιάς τεχνολογίας δικτύωσης κινητής τηλεφωνίας (5G) παγκοσμίως στο υπάρχον δίκτυο τεχνολογίας κινητής τηλεφωνίας θα συμβάλει περαιτέρω στη μεγαλύτερη ανήθικη ιατρική πείραμα στην ανθρώπινη ιστορία!
Η μονογραφία αυτή αποτελείται από τέσσερα κεφάλαια και οκτώ παραρτήματα.
Το Κεφάλαιο 1 εστιάζει σε ανήθικη έρευνα, που δείχνει πώς εντάσσεται η εφαρμογή της υποδομής ασύρματης ακτινοβολίας
Το Κεφάλαιο 2 είναι το κύριο τεχνικό κεφάλαιο, που εστιάζει στις δυσμενείς επιπτώσεις της ασύρματης σύνδεσης στην υγεία
ακτινοβολία. Περιγράφει:
• δυσμενείς επιπτώσεις από παλαιότερες έρευνες και ποιες πρόσθετες δυσμενείς επιπτώσεις μπορούν να αναμένονται όταν το 5G εφαρμοστεί πλήρως
• έλλειψη πλήρους συναίνεσης μεταξύ των βασικών ενδιαφερομένων σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις από την ασύρματη ακτινοβολία, και ο ρόλος που διαδραματίζουν οι συγκρούσεις συμφερόντων σε αυτή την έλλειψη συναίνεσης
• ο κύριος λόγος που επιτράπηκε να πραγματοποιηθεί αυτό το ανήθικο ιατρικό πείραμα: Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση που προωθεί την ταχεία εφαρμογή της ασύρματης ακτινοβολίας τεχνολογία επίσης 1) χορηγεί έρευνα που εξετάζει τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογίας και 2) ρυθμίζει τις δυνητικά αρνητικές επιπτώσεις της τεχνολογίας στο κοινό. Αυτό είναι ανήθικο προώθηση-χορηγία-ρύθμιση σύγκρουση συμφερόντων θέτει τις βάσεις για ανήθικο ιατρικό πειραματισμό!
Το κεφάλαιο 3 περιέχει τις παραπομπές για το κύριο κείμενο, και,
Το Κεφάλαιο 4 περιέχει τα οκτώ παραρτήματα: περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με ανήθικα ιατρικά πειράματα, συμπεριλαμβανομένων παραδείγματα και πολλές αναφορές για περαιτέρω μελέτη, μια ταξινόμηση αντιπροσωπευτικών δυσμενών επιπτώσεων EMF βάση δεδομένων, δείχνει την πιθανή συμβολή της ασύρματης ακτινοβολίας στην κρίση των οπιοειδών και πιθανή συμβολή της ασύρματης ακτινοβολίας στην έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού. Επίσης δείχνει τη σχέση μεταξύ της πηγής χρηματοδότησης και των αποτελεσμάτων της έρευνας, και παρουσιάζει πολλές αναφορές σχετικά με το θέμα της μεροληψίας που βασίζεται στην πηγή χρηματοδότησης. Ακόμα περιγράφουν τις ανεπαρκώς αναγνωρισμένες δυσμενείς επιπτώσεις της ασύρματης ακτινοβολίας
σε ιατρικά εμφυτεύματα και μεταλλικά εξαρτήματα, και πιθανά ανάλογα μικρο/νανοεμφυτευμάτων. Τέλος δείχνει τις δυσμενείς επιπτώσεις της ασύρματης ακτινοβολίας στο αυτοκίνητο επιβαίνοντες (και παρευρισκόμενοι).
Από τα πιο σημαντικά σημεία που τονίζονται, εκτός της σχεδόν παντελούς ενημέρωσης και συναίνεσης του κοινού, είναι ότι, τα περισσότερα εργαστηριακά πειράματα που στοχεύουν στον εντοπισμό των επιπτώσεων της ασύρματης ακτινοβολίας στην υγεία έχουν δεν έχουν σχέση με εκθέσεις στην πραγματική ζωή και πραγματοποιούνται υπό τις πιο καλοήθεις συνθήκες
- μεμονωμένοι στρεσογόνοι παράγοντες (μόνο ασύρματη ακτινοβολία)
- χωρίς παλμούς και διαμόρφωση του φέροντος σήματος
- δεν υπάρχουν συνεργικές επιδράσεις άλλων τοξικών ερεθισμάτων που δρουν σε συμφωνία με την ασύρματη ακτινοβολία
- έλλειψη πρόσβασης στην παγκόσμια ταξινομημένη βιβλιογραφία σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από το ασύρματο δίκτυο ακτινοβολία
- έλλειψη γνώσης βασικών και προηγμένων μελετών για τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία από ασύρματη ακτινοβολία.
Στο κεφάλαιο 2 αναφέρεται στην ραγδαία εξάπλωση της 4G και τώρα της 5G, χωρίς καμία από τις δυο να είναι ελεγμένες για ασφάλεια σε οποιαδήποτε αξιόπιστα σενάρια πραγματικής ζωής. Το τρέχον κεφάλαιο αξιολογεί την ιατρική και βιολογικές μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί και στη συνέχεια δημοσιευθεί στη βιοϊατρική βιβλιογραφία και δείχνει γιατί είναι ελλιπείς σε σχέση με τον εντοπισμό δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία και την ασφάλεια.
Ωστόσο, ακόμη και αν λείπουν τα πραγματικά στοιχεία -που λείπουν- (τα οποία τείνουν να επιδεινώνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις της ασύρματης ακτινοβολίας που παρουσιάζονται στη βιοϊατρική βιβλιογραφία), η δημοσιευμένη βιβλιογραφία δείχνει ότι υπάρχει πολύ βάσιμος λόγος ανησυχίας σχετικά με πιθανές δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία των 4G και 5G.
Στις ΗΠΑ (και στις περισσότερες, αν όχι σε όλες, χώρες), οι δυο μεγάλοι χορηγοί που κάνουν έρευνα για την υγεία και την ασφάλεια στην ακτινοβολία του ασύρματου δικτύου είναι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η βιομηχανία τεχνολογίας, και οι δύο αυτοί οργανισμοί έχουν μια ισχυρή εγγενή σύγκρουση συμφερόντων
σε σχέση με την ασύρματη ακτινοβολία.
Να το πούμε απλά, αυτοί που προωθούν την ασύρματη τεχνολογία, κυβερνήσεις και εταιρείες, είναι και οι ίδιες που “εγγυούνται” για την ασφάλεια τους κάνοντας οι ίδιες τις υποτιθέμενες έρευνες! Κάτι ανάλογο του Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει των φαρμακευτικών.
Ενώ η βιομηχανία ασύρματης ακτινοβολίας δεν παίζει επίσημο ρόλο στη ρύθμιση της ασφάλειας της ασύρματης ακτινοβολίας, παίζει ισχυρό de facto ρόλο. Εκτός από τις προσπάθειές της για λόμπι να ελαχιστοποιεί τους κανονισμούς για τα επίπεδα έκθεσης σε ασύρματη ακτινοβολία, παίζει ρόλο περιστρεφόμενης πόρτας στον κανονισμό
Οι επιπτώσεις των τηλεπικοινωνιακών EMF στους ζωντανούς οργανισμούς οφείλονται κυρίως στα συμπεριλαμβανόμενα ELF…. Ενώ περίπου το 50% των μελετών που χρησιμοποιούν προσομοιωμένες εκθέσεις δεν βρίσκουν καμία επίδραση, μελέτες τη χρήση πραγματικών εκθέσεων από εμπορικά διαθέσιμες συσκευές δείχνουν σχεδόν 100% συνέπεια στην εμφάνιση δυσμενών επιπτώσεων».
Αυτές οι επιπτώσεις μπορεί να επιδεινωθούν περαιτέρω με το 5G: «με κάθε νέα γενιά τηλεπικοινωνιακών συσκευών….. η ποσότητα των πληροφοριών που μεταδίδονται κάθε στιγμή…..αυξάνεται, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη μεταβλητότητα και πολυπλοκότητα των σημάτων με τα ζωντανά κύτταρα/οργανισμούς ακόμη πιο ανίκανα να προσαρμοστούν [Παναγόπουλος, 2019].
Ανεπιθύμητες Επιδράσεις στην Υγεία που Προσδιορίστηκαν σε Μεγάλες Μελέτες Ανασκόπησης
Πολλές χιλιάδες εργασίες έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία εξήντα+ χρόνια που δείχνουν δυσμενείς επιπτώσεις από την ασύρματη ακτινοβολία που εφαρμόζεται μεμονωμένα ή ως μέρος συνδυασμού με άλλα τοξικά ερεθίσματα.
Συνολικά, για το υψηλής συχνότητας (radiofrequency-RF) μέρος του φάσματος, αυτές οι ανασκοπήσεις δείχνουν ότι η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων κάτω από τις οδηγίες της FCC μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα:
- καρκινογένεση (όγκοι εγκεφάλου/γλίωμα, καρκίνος του μαστού, ακουστικά νευρώματα, λευχαιμία,
- όγκοι παρωτίδας),
- γονιδιοτοξικότητα (βλάβη DNA, αναστολή επιδιόρθωσης DNA,
- δομή χρωματίνης),
- μεταλλαξιγένεση, τερατογένεση,
- νευροεκφυλιστικές ασθένειες (Νόσος Alzheimer),
- νευροσυμπεριφορικά προβλήματα, αυτισμός,
- αναπαραγωγικά προβλήματα, αποτελέσματα εγκυμοσύνης,
- οξειδωτικό στρες, φλεγμονή, απόπτωση, διαταραχή του αιματοεγκεφαλικού φραγμού,
- παραγωγή επίφυσης/μελατονίνης, διαταραχές ύπνου, πονοκέφαλο,
- ευερεθιστότητα, κόπωση, δυσκολίες συγκέντρωσης, κατάθλιψη, ζάλη, εμβοές,
- κάψιμο και κοκκίνισμα του δέρματος, πεπτικές διαταραχές, τρόμος, καρδιακές ανωμαλίες και μπορεί
- να επηρεάζουν αρνητικά το νευρικό, το κυκλοφορικό, το ανοσοποιητικό, το ενδοκρινικό και το σκελετικό σύστημα.
Τα αποτελέσματα κυμαίνονται από μυριάδες συναισθήματα δυσφορίας έως απειλητικές ασθένειες για τη ζωή. Ακολουθεί και λεπτομερής ανάλυση στη σελίδα 38 και μετά με όλες τις πηγές-αναφορές των μελετών.
Ασύρματη τεχνολογία και στρατός
Από τη σελίδα 47 και μετά το ενδιαφέρον στρέφεται στη σχέση ασύρματης τεχνολογίας και του στρατού με αναφορές στις ΗΠΑ και ΕΣΣΔ.
Οι στρατιωτικές υπηρεσίες έγιναν δικτυοκεντρικές πριν από δεκαετίες. Εξαρτώνται σχεδόν πλήρως από ασύρματες επικοινωνίες και ασύρματη ανίχνευση/επιτήρηση για όλες τις λειτουργίες τους. Αν επέτρεπαν στα εργαστήριά τους και εργολάβοι να αναφέρουν τις πιθανές ζημιές από τα επίπεδα έκθεσης που συμβαίνουν στο πεδίο και στις εγκαταστάσεις τους, θα αναγκάζονταν να εξαλείψουν πολλές δεκαετίες προόδου στον οπλισμό τους και επιχειρήσεις. Δεν διαφέρει από τους πολιτικούς ομολόγους τους, αν και ο στρατός μπορεί να δρα σε υψηλότερα επίπεδα έκθεσης λόγω των απαιτήσεων εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων.
Ακολουθεί λεπτομερής αναφορά παρενεργειών στο νευρικό σύστημα – μελέτη της δόκτορος Magda Havas, ποια είναι και το προσωπικό της site θα τα δείτε ΕΔΩ.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου