.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

ΓΡΗΓΟΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΤΟΥ ΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ !!!

 




Έναν υψηλό προσκεκλημένο από τον χώρο των παγκόσμιων τηλεπικοινωνιών θα έχει στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 14 Δεκεμβρίου: τον CEO της Deutsche Telekom, Tim Hottges. Μια ενδιαφέρουσα ερώτηση που μπορεί να κάνει ο πρωθυπουργός στον συνομιλητή του είναι η εξής: Γιατί ακόμα και στις περιοχές που ο ΟΤΕ έχει πάει οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FttH) προσφέρει ταχύτητες μέχρι 200 Mbps; Και γιατί, κατά σύμπτωση, και οι άλλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι προσφέρουν σήμερα πακέτα ευρυζωνικών συνδέσεων με βάση τις οπτικές ίνες που έχουν το ίδιο πλαφόν ταχύτητας, δηλαδή τα 200 Mbps και όχι τα 600 Mbps ή το 1 Gbps που μπορεί να αντέξει η οπτική ίνα; Όπως είναι γνωστό, αυτές οι ταχύτητες δεν θεωρούνται από την Κομισιόν πως ανήκουν στα λεγόμενα «Γρήγορα Δίκτυα» και αυτός είναι ένας από τους λόγους που παίρνει πολύ χαμηλές βαθμολογίες η Ελλάδα στις σχετικές εκθέσεις της Επιτροπής.

Όταν ερωτώνται στελέχη του ΟΤΕ, λένε ότι δεν προσφέρονται ακόμη πακέτα υπηρεσιών με τόσο υψηλές ταχύτητες, επειδή δεν θα υπήρχε ζήτηση από τους συνδρομητές. Αυτή, βέβαια, είναι μια βολική δικαιολογία, που έχει ακουστεί και στο παρελθόν, όταν στον ΟΤΕ ήταν πεπεισμένοι ότι πάνω από 50Mbps οι ταχύτητες θα ήταν υπερβολικές για τις ανάγκες των συνδρομητών και δεν θα υπήρχε ζήτηση, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι, όταν βγήκαν στην αγορά τα πακέτα των 100Mbps, γρήγορα βρήκαν ζήτηση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates