.

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Ο ΣΕΪΧΗΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΕΙ...ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 

Μήπως κατά τύχη θυμάστε τον Τahnoon Bin Zayed al Nahyan (και εφεξής, για λόγους ευκολίας, θα αναφέρεται απλώς ως ο Σεΐχης) στο οποίον είχε αναφερθεί παλιότερα η στήλη όταν αποκάλυψε πως αγόρασε το κτίριο στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη -απέναντι από την Ακρόπολη -που παλαιότερα ανήκε στον επιχειρηματία και μεγαλοεπενδυτή του ΧΑ Γιάννη Τζιβέλη;

Ο Σεΐχης μας, που σημειώστε πως κινείται εδώ και αρκετό καιρό στην Ελλάδα, είναι (μεταξύ άλλων) Πρόεδρος της Royal Group UAE, ενός ομίλου 60 εταιριών (που θα μπορούσατε να αποκαλέσετε και family office) με 75 δισ. υπό διαχείριση. Ζει μια μάλλον συνηθισμένη ζωή για κάποιον με προσωπική περιουσία 10 δισ., με ένα ιδιωτικό νησί, δυο Boeing, το 125 μέτρων Maryah και πολλά χόμπι και ιδιαίτερη αδυναμία στο ζίου ζίτσου. Είναι επίσης υπουργός – υφυπουργός (θα σας γελάσω) Αγροτικής Ανάπτυξης στα ΗΑΕ, αλλά και επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, καθώς φέρει και τον τίτλο του National Security Advisor.

Οπότε, σοβαρεύομαι και σας λέω, πως ο Σεΐχης έχει αρχίσει και αγοράζει ελαιώνες στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Λόγω του πλούτου και της μυθικής ζωής που κάνει ο Σεΐχης μας στην αγορά κάποιοι υποστηρίζουν ότι αγοράζει ελαιώνες επειδή θέλει να έχει το λαδάκι του. Νομίζω όμως ότι ο πραγματικός λόγος είναι πως η Royal Group UAE επενδύει διεθνώς στον πρωτογενή τομέα εκτός από hospitality και ενέργεια. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για να ξέρετε με ποιον έχετε να κάνετε: Το επίθετο του Σεΐχη μας παραπέμπει σε μια από τις έξι οικογένειες που διοικούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates