.

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ALPHA BANK: ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ 2 ΝΕΑ ΠΑΚΕΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΜΙΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2019 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Δύο νέα πακέτα, ίδιας δομής με τα Jupiter και Mercury, με μη εξυπηρετούμενα δάνεια (με εξασφαλίσεις, χωρίς εξασφαλίσεις αλλά και με ακίνητα) ετοιμάζει να βγάλει προς πώληση το 2019 η Alpha Bank και επιπροσθέτως θα προχωρήσει σε τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων.

Η τράπεζα έχει δεσμευθεί, όπως ανέφεραν στους αναλυτές τα στελέχη της διοίκησης κατά την τηλεδιάσκεψη για τα αποτελέσματα εννεαμήνου, να μειώσει το 2019 κατά 5 δισ. ευρώ τα NPEs, εκ των οποίων τα 2,8 δισ. ευρώ θα προέλθουν από πωλήσεις και πλειστηριασμούς-ρευστοποιήσεις, 1,6 δισ. ευρώ από διαγραφές και 600 εκατ. ευρώ από ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Όπως αποκάλυψαν τα στελέχη της αναμένεται το α' εξάμηνο του 2019 και μέχρι να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τον SSM όσον αφορά τους στόχους μείωσης των NPEs η τράπεζα θα προχωρήσει σε περεταίρω βελτίωση των στόχων για το 2019.

Στόχος της τράπεζας είναι τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα στο τέλος του 2021 να διαμορφωθούν τουλάχιστον στα 8 δισ. ευρώ με τον δείκτη NPΕs να κινηθεί κάτω από το 20%.

Σύμφωνα με την διοίκηση της τράπεζας η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων συνοδεύεται και από τους στόχους μείωσης των ακινήτων που έχει η τράπεζα στην κατοχή της. Με δεδομένο αυτό τον στόχο η Alpha Bank θα ενεργοποιήσει περαιτέρω την μονάδα real estate προκειμένου να επιταχυνθεί και η μέγιστη διαχείριση (κυρίως μέσω πώλησης των ακινήτων που προκύπτουν πλειστηριασμούς και ρευστοποιήσεις περιουσιακών στοιχείων).

Επιπλέον αναφέρθηκε ότι το 2019 η Alpha Bank  θα χορηγήσει νέα δάνεια ύψους 3,5-3,6 δισ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς τόνισαν ότι σε σχέση με τους πρώτους μήνες της έναρξης της διαδικασίας – την Άνοιξη του 2018 – παρατηρείται αύξηση του ποσοστού των επιτυχών e-auctions.

Τα στελέχη της Alpha Bank όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν την κίνηση της Eurobank ανέφεραν ότι «η συναλλαγή αυτή βγάζει νόημα για τη Eurobank και δεν έχουμε κάτι να πούμε σε σχέση με αυτό».

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα αποδοτικό χαρακτήρισαν τα στελέχη της Alpha Bank  το νέο πρόγραμμα μετασχηματισμού της τράπεζας, με αιχμή την εντατικοποίηση των ρυθμίσεων των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η εφαρμογή του οποίου ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2018. «Τα αιτήματα για ρυθμίσεις μακροπρόθεσμου χαρακτήρα έχουν αυξηθεί κατά 70% και βλέπουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια αυτής της τάσης», ανέφεραν. Μάλιστα, τόνισαν ότι από τον Ιούλιο έως τώρα ρυθμίσθηκαν 630 εκατ ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates