.

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟ AVENUE ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ !!!

ΓΙΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΔΑΝΕΙΟ 12.000.000€
Στις 19/12 βγαίνει στο σφυρί το εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι.



Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο πλειστηριασμός του εμπορικού κέντρου Avenue, επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι, που βγαίνει στο «σφυρί» στις 19 Δεκεμβρίου, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα και το τέλος της Τρόπαια Συμμετοχική (πρώην Σάνυο Συμμετοχική) καθώς πρόκειται για το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας.

Στον πλειστηριασμό περιλαμβάνεται ολόκληρο το εμπορικό κέντρο που συμπλήρωσε πέρυσι δέκα χρόνια λειτουργίας και συγκεκριμένα 15 διαφορετικές ιδιοκτησίες της «Τρόπαια».Ο πλειστηριασμός του εμπορικού κέντρου με επισπεύδουσα την Τράπεζα Πειραιώς αποφασίστηκε καθώς η πρώην Σάνυο δεν τήρησε τους όρους ομολογιακού δανείου, ύψους 12 εκατ. ευρώ. Συνολικά πρόκειται για 24 ακίνητα και συμμετοχές της εταιρείας (καταστήματα, χώροι στάθμευσης κ.ο.κ.) που για το καθένα έχει προσδιοριστεί διαφορετική τιμή εκκίνησης.

Αθροίζοντας τις τιμές εκκίνησης και για τα 24 ακίνητα προκύπτει ποσό άνω των 17 εκατ. ευρώ. Επί όλων των ακινήτων υπήρχαν υποθήκες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τρεις κατασχέσεις: η μία για 8,34 εκατ. ευρώ, η δεύτερη για 1 εκατ. ευρώ και η τρίτη για 500.000 ευρώ. Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, από τα 3,77 εκατ. ευρώ του συνολικού κύκλου εργασιών το 2017 τα 2,84 εκατ. προέρχονταν από την εκμετάλλευση ακινήτων.

To εμπορικό κέντρο Avenue ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο 2007 και καλύπτει έκταση 22.000 τετραγωνικά μέτρα. Μέσα στο εμπορικό κέντρο στεγάζονται η υπεραγορά Σκλαβενίτη, το JUMBO το Η&Μ, το Volta Fun Town και 60 επώνυμα καταστήματα, ενώ διαθέτει και 4.000 τετραγωνικά μέτρα χώρο πρασίνου.

Να σημειωθεί ότι το 2012 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ήταν παράνομη και αντισυνταγματική η μεταφορά συντελεστή δόμησης που επέτρεπε την ανέγερση του εμπορικού κέντρου στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τη Λ. Κηφισίας και τις οδούς Γούναρη, Δημοκρίτου και Ζηρίδη.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates