.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΚΟΥΡΕΜΑ ΑΛΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 80% !!!

ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!! ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΔΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Εξαγορά «κόκκινων» στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων σε τιμές για funds

Σχέδιο για πρόταση εξαγοράς «κόκκινων» δανείων από τον δανειολήπτη, πριν από την πώληση της οφειλής του σε fund, επεξεργάζονται οι τράπεζες, βάζοντας ωστόσο δικλίδες ασφαλείας και αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να αποκλείσουν τους «στρατηγικά» κακοπληρωτές, στις τάξεις των οποίων ανήκει ο 1 στους 6 «κόκκινους» οφειλέτες.

Στη δυνατότητα αυτή αναφέρθηκε χθες και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο οποίος ταυτόχρονα προανήγγειλε τη μετοχοποίηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το σχέδιο για εξαγορά «κόκκινων» οφειλών θα ξεκινήσει από τα καταναλωτικά δάνεια και μάλιστα για δανειολήπτες που δεν έχουν περιουσία, ενώ για τα στεγαστικά δάνεια η βασική κατεύθυνση είναι η τιμή εξαγοράς να μην είναι χαμηλότερη από την εμπορική αξία του ακινήτου.

Ο ηθικός κίνδυνος, στον οποίο αναφέρθηκε και ο διοικητής της ΤτΕ, είναι το μεγάλο αγκάθι για να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο, όπως τονίζουν τα στελέχη των τραπεζών και σημειώνουν ότι «αναζητούν τεχνογνωσία από χώρες που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα».

«Ήδη στα καταναλωτικά δάνεια για τον δανειολήπτη που δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και βρίσκεται σε οικονομική δυσκολία, οι προτάσεις των τραπεζών είναι απολύτως ρεαλιστικές καθώς το "κούρεμα" φθάνει και στο 80% της οφειλής. Χρωστάει κάποιος 10.000 ευρώ, του λέμε δώσε 2.000 ευρώ και καθάρισες» αναφέρει στο Έθνος στέλεχος συστημικής τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής οι τιμές που προσφέρουν τα funds για να αγοράσουν μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια είναι στα 6 με 7 ευρώ ανά 100 ευρώ δανείου.

Για τα «κόκκινα» στεγαστικά η τιμή διαμορφώνεται στα 30 με 50 ευρώ ανά 100 ευρώ δανείου και η τιμή έχει να κάνει με την τοποθεσία που βρίσκεται το ακίνητο, με τον χρόνο που βρίσκεται σε καθυστέρηση το δάνειο και κυρίως με την προοπτική να πωληθεί στη συνέχεια το ακίνητο.

Οι τραπεζίτες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, πέρα από τα funds, να προτείνουν εξαγορά στεγαστικού δανείου και σε ιδιώτες, χωρίς όμως να προσδιορίζουν την ακριβή τιμή και τις προϋποθέσεις επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα είναι περίπλοκο και θα εξετάζεται «αλά καρτ».

«Η κόκκινη γραμμή για τις τράπεζες είναι ότι θα πρέπει να αποκλειστούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις και τα "κουρέματα" οι στρατηγικοί κακοπληρωτές» αναφέρουν τραπεζικά στελέχη, ώστε να μην δημιουργηθούν επιπτώσεις στο ενήμερο στεγαστικό χαρτοφυλάκιο.

ΠΗΓΗ
http://www.enikonomia.gr/my-money/120714,exagora-kokkinon-stegastikon-kai-katanalotikon-daneion-se-times-g.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates