.

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΦΟΡΟΙ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ !!!

ΘΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΥΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ακριβότερο έως και 25% το πετρέλαιο θέρμανσης με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα 0,95 ευρώ !!!



Πρεμιέρα με μέση τιμή τα 0,95 ευρώ θα κάνει το πετρελαίου θέρμανσης το ερχόμενο Σαββατο 15 Οκτώβριου που ξεκινά η χειμερινή περίοδος διάθεσης.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Έμπορων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) , η τιμή διάθεσης ενδεχεται και να ξεπεράσει σε ορισμένες περιπτώσεις τα 0,95 ευρώ το λίτρο και θα διαμορφωθεί με βάση τις διεθνείς τιμές των τελευταίων ημερών του αργού (ΒΡΕΝΤ) και της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου αλλά και σε συνδυασμό με την αύξηση του Ε.Φ.Κ από 230 < 280 το χιλιόλιτρο, και της αύξησης του Φ.Π.Α από 23 σε 24% που επέβαλε από το περασμένο καλοκαίρι η κυβέρνηση.


Όπως τονίζουν οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ δυστυχώς για άλλη μία χρονιά καλούνται οι οικονομικά εξαθλιωμένοι καταναλωτές, να βάλουν βαθειά το χέρι στη άδεια τσέπη τους για να ζεσταθούν. Και αυτό διότι θα αναγκαστούν όπως λένε να πληρώσουν ακριβότερα φέτος κατά 13% περίπου από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, που ξεκίνησε με την μέση τιμή στα 0,838 ευρώ το λίτρο και κατά 25% ακριβότερο από το τέλος της χειμερινής περιόδου που έκλεισε η μέση τιμή στα 0,764 ευρώ το λίτρο.

Μάλιστα πρατηριούχοι σημειώνουν ότι για και ακόμη φόρα τα έσοδα που αναμένει η κυβέρνηση να βάλλει στα ταμεία του κράτους από τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα δεν πρόκειται να είναι τα αναμενόμενα καθώς και φέτος ότι και τα προηγούμενα χρόνια θα επιβεβαιωθεί πως παρά τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα, τα δημόσια έσοδα δεν αυξάνονται, αφού η οποιαδήποτε αύξηση των φόρων εξαφανίζεται από την μείωση της ετήσιας κατανάλωσης.

Επιπλέον η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει δείξει και την αύξηση των φαινομένων λαθρεμπορίας. Για το λόγο αυτό οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ ζητούν τον εντατικό έλεγχο της παράνομης διακίνησης διακίνηση των πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων, σε όλα τα στάδια διακίνησης αυτών, και όχι μόνον στα πρατήρια.

Σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί και έρευνα του ΙΟΒΕ η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, που δείχνει σύμφωνα με πληροφορίες ότι οι φόροι αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της τελικής τιμής του καυσίμου που πληρώνει ο καταναλωτής. Συγκεκριμένα καλύπτουν το 51,1% της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης (έναντι 32,1 % που είναι ο μέσος ευρωπαϊκός όρος), 68,3 % της λιανικής τιμής της βενζίνης (66,2 % στην ΕΕ) και 51,3 % του πετρελαίου κίνησης (61,4 % στην ΕΕ). Επιπλέον η ίδια έρευνα δείχνει ότι τα συνολικά τα έσοδα του Δημοσίου από φόρους στα πετρελαιοειδή, διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 5,6 δισ. ευρώ και αποτελούν το 8,2% του συνόλου των φορολογικών εσόδων, ενώ η συρρίκνωση της αγοράς, λόγω της κρίσης και της αύξησης της φορολογίας, είχε δυσμενείς επιπτώσεις και στην απασχόληση στον κλάδο (1.991 εργαζόμενοι στις εταιρίες εμπορίας το 2015, από 2.700 το 2008) .



πηγη: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates