.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 10 ΔΙΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019 !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Αυτός είναι ο σχεδιασμός των τραπεζών έως το 2019. Πλειστηριασμοί 10 δισ. ευρώ στην τριετία

Πλειστηριασμούς για κόκκινα δάνεια τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ στην επόμενη τριετία προετοιμάζουν οι τράπεζες ενώ άλλα 10 δισ. ευρώ προβληματικών δανείων πρόκειται να πωληθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews, αυτός είναι ο σχεδιασμός των τραπεζών ως το 2019 και ανάλογα με τις συνθήκες, μπορεί να γίνει επιθετικότερος, είτε αν δεν «βγαίνουν» οι στόχοι μείωσης των κόκκινων δανείων, είτε όμως και αν στρώσει η αγορά δανείων και βελτιωθούν οι τιμές ή ενισχυθεί η αγορά ακινήτων.

Ξεκινώντας με πιο χαμηλές προσδοκίες, οι ελληνικές τράπεζες θα γίνουν πιο επιθετικές, δηλώνει στο mononews, τραπεζίτης που έχει γνώση του σχεδιασμού που γίνεται στον κλάδο.

Και αυτό γιατί σε αυτή τη φάση, οι πλειστηριασμοί που γίνονται είναι λίγοι και κυρίως «συμβολικοί» σε βάρος των στρατηγικών κακοπληρωτών. Από την άλλη πλευρά, έχει ήδη καθυστερήσει η αδειοδότηση των εταιρειών διαχείρισης και των εταιρειών που θα αγοράζουν κόκκινα δάνεια.

Μέχρι να λειτουργήσει η νέα αγορά και σταθερά να δημιουργηθούν τιμές που να στηρίξουν πωλήσεις από πλευράς των τραπεζών θα χαθεί χρόνος και άρα, στην πορεία θα χρειαστεί επιτάχυνση.

Οι τραπεζίτες ανησυχούν ότι αν δεν πιάσουν τους στόχους θα έχουν ποινές, σε επίπεδο πρόσθετων κεφαλαίων, αλλά και προσωπικά, ως και απομάκρυνση από τις θέσεις τους ενώ θα έρθει πιο κοντά το ρίσκο μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης, τη στιγμή που οι επενδυτές ήδη αμφισβητούν ότι υπάρχει ακόμη το στόρυ της ανάκαμψης για τον κλάδο.

Αναλυτές και επενδυτές διατυπώνουν προβληματισμό για την ικανότητα του κλάδου να μπει σε τροχιά ανάκαμψης και να επιτύχει το στόχο της κερδοφορίας, καταρχάς οριακά φέτος και σταθερά τα επόμενα χρόνια.

Υπάρχει ήδη η σκιά μιας τέταρτης ανακεφαλαιοποίησης και μόνη διέξοδος για τις τράπεζες είναι η μείωση των NPEs, η ενίσχυση της κερδοφορίας και άρα, των εποπτικών κεφαλαίων και της ποιότητάς τους, καθώς σήμερα περί το 50% αυτών αναλογεί σε αναβαλλόμενο φόρο, τον οποίο αμφισβητούν οι ευρωπαικές αρχές.

Το πιο κρίσιμο έτος για το εγχώριο σύστημα είναι το 2018 καθώς τότε θα έχει αποτυπωθεί η πρόοδος στην μείωση των NPEs – στη διετία 2018 και 2019 έχει πέσει το βάρος του σχεδιασμού – και θα υπάρχει, όπως εκτιμάται η εικόνα για την ανάγκη ή μη νέων κεφαλαίων. Το επόμενο έτος έχει μεταβατικό χαρακτήρα και με βάση τη στοχοδοσία που έχει συμφωνηθεί, το 2017 θα πρέπει να επιτευχθεί μείωση των NPEs κατά 7 δισ. ευρώ, κατά 16 δισ. ευρώ το 2018 και κατά 19 δισ.ευρώ το 2019. Εντελώς χαμένο είναι το 2016 όπου μάλιστα με το ζόρι στο τρίτο τρίμηνο κρατήθηκαν σταθερές οι επισφάλειες.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates