.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΔΟΛΑΡΙΑ ΜΕ ΟΥΡΑ: ΜΙΣΘΟΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



Ζαλίζουν οι ετήσιες απολαβές των διευθυνόντων συμβούλων των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν οι ετήσιες απολαβές των Διευθυνόντων Συμβούλων των μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών για το 2018.

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια ακρόασης των επτά CEOs ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής για το σκάνδαλο των «megabanks».

Οι CEOs έχουν αλλάξει πολλές φορές μετά την οικονομική κρίση, με εξαίρεση τον Τζέιμς Ντίμον, ο οποίος είναι επικεφαλής της JPMorgan Chase από το τέλος του 2005. Ο Ντέιβιντ Σόλομον ανέβηκε στη βαθμίδα της Goldman μόλις τον Οκτώβριο του 2018.

Χρυσάφι στα πόδια του Τζέιμς Ντίμον προσέφερε η JP Morgan με 30 εκατ. δολάρια. Ο Τζέιμς Ντίμον θεωρείται ο πιο ακριβοπληρωμένος CEΟ αμερικανικής τράπεζας, σήμερα.


Επίσης, ο CEO της Citigroup, Μάικλ Κόρμπατ είδες τις απολαβές του να αυξάνονται από 17,8 εκατ. δολάρια το 2017 στα 24,2 εκατ. δολάρια το 2018.

Ο Τσαρλς Σαρφ της Bank of New York Mellon είδε μείωση στις απολαβές του για το 2018 με 9,4 εκατ. δολάρια, από 19,8 εκατ. δολάρια το αμέσως προηγούμενο έτος.

Η Bank of America αύξησε τις απολαβές του Μπράιαν Μόινιχαν στα 22,8 εκατ. δολάρια για το 2018.

Ο Ντέιβιντ Σόλομον της Goldman Sachs έλαβε 20,8 εκατ. δολάρια το 2018.

Οι υπόλοιπες τράπεζες δεν παρέθεσαν στοιχεία για τις πληρωμές των CEOs τους για το 2018.




Η ακρόαση

Η ακρόαση έγινε με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, ενώ κατά τη διάρκεια αυτής, οι αμερικανικές αρχές έθεσαν στους CEOs ερωτήματα σχετικά με τους συστημικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει διαχρονικά το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ.

«Με ανησυχεί το γεγονός ότι πολλές από αυτές τις τράπεζες είναι απλά πάρα πολύ μεγάλες για να διαχειριστούν την όποια κρίση», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάξιν Γουότερς, πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής, κατά την εναρκτήρια δήλωσή της.



Από το insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates