.

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ...ΕΚΑΛΗ !!!

 



Σφυρί πλειστηριασμού για ακίνητο του αρχιτέκτονα Δημήτρη Αγιοστρατίτη στην Εκάλη θα χτυπήσει, στην περίπτωση που ανατραπούν τα δεδομένα και δεν προχωρήσουν στην αποχή που έχουν προγραμματίσει οι συμβολαιογράφοι.

Το ακίνητο είναι τοποθετημένο επί της Νυμφών 4, διεύθυνση στην οποία βρίσκεται και το αρχιτεκτονικό γραφείο του Στέλιου Αγιοστρατίτη. Πρόκειται για διαμέρισμα που κατασχέθηκε το 2017 και έχει βγει ήδη σε πλειστηριασμό τρεις φορές, χωρίς να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον υποψήφιων αγοραστών.

Επισπεύδουσα είναι η doValue που διαχειρίζεται απαιτήσεις της Eagle Issuer, στην οποία έχει περάσει πακέτο δανείων της Εθνικής Τράπεζας. Το σφυρί θα χτυπήσει για 247 χιλ. ευρώ, ποσό στο οποίο καθορίστηκε η τιμή πρώτης προσφοράς, αλλά είναι σημαντικά χαμηλότερο από την αγοραία αξία του, που ξεπερνά τα 300 χιλ. ευρώ.

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της 8ης Ιουνίου, ωστόσο θυμίζουμε πως οι συμβολαιογράφοι κατεβάζουν τα μολύβια από τις 30 Μαΐου και για 20 ημέρες, παγώνοντας τετραψήφιο αριθμό εκποιήσεων περιουσιακών στοιχείων που έχουν αναρτηθεί για εκείνο το διάστημα.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Σε πλειστηριασμό βγαίνει, συγκεκριμένα μία αυτοτελής, ανεξάρτητη και διακεκριμένη οριζόντια ιδιοκτησία, εντός τριώροφης πολυκατοικίας, η οποία χτίστηκε το 1981. Το διαμέρισμα ισογείου αποτελείται από έξι κύρια δωμάτια, διάδρομο, δύο μπάνια, ένα W.C., οφφίς, βοηθητικό δωμάτιο υπηρεσίας με W.C., αποθήκη και βεράντα. Ο χρήστης του διαμερίσματος – επιφάνειας 181 τ.μ. – έχει επίσης το δικαίωμα χρήσης θέσης στάθμευσης.

Σύμφωνα με την έρευνα του εκτιμητή, οι ζητούμενες τιμές πώλησης των διαμερισμάτων στην περιοχή κυμαίνονταν την εποχή της κατάσχεσης σε 2.000 – 2.600 τ.μ.. Από τις πράξεις που γίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες μεσιτών, η πραγματική πώληση γίνεται με 20% απομείωση από τις ζητούμενες τιμές.

Συνωστισμός πλειστηριασμών στην Εκάλη

Το παραπάνω δεν αποτελεί το μοναδικό ακίνητο της Εκάλης που είναι αναρτημένο στις λίστες των προς εκποίηση κατοικιών. To διαμέρισμα «γειτνιάζει» με κατοικία 266 τ.μ. της Αλεξάνδρας Χανδρή, με επένδυση από πέτρα, κεραμοσκεπή και κήπο, τη μεζονέτα 453 τ.μ. του πρώην προέδρου του ΕΒΕΑ, Δρακούλη Φουντουκάκο, η οποία αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο και κατασκευάστηκε σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης το 1980, καθώς και την έπαυλη 800 τετραγωνικών της Greenview Properties, των αδελφών Χατζηιωάννου (Sprider), που διαθέτει πισίνα και έχει ανακαινιστεί.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates