.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ: ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ-ΦΙΛΕΤΑ ΓΙΑ ΜΟΛΙΣ 1€ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ !!!

 


Άλλαξαν χέρια κατά τους πλειστηριασμούς που έγιναν χθες το μεγάλο ακίνητο της εταιρείας Larissis Station S.A. στην περιοχή του σταθμού Λαρίσης καθώς και το boutique hotel King Lodge στο Π. Ψυχικό.

Και τα δύο ακίνητα κατακυρώθηκαν με μόλις 1 ευρώ πάνω από την τιμή εκκίνησης. Έτσι το ακίνητο της Larissis Station S.A. βγήκε με τιμή εκκίνησης 8.750.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 8.750.001 ευρώ, ενώ το King Lodge βγήκε με τιμή πρώτης προσφοράς στα 1.200.000 ευρώ και κατακυρώθηκε στα 1.200.001 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη περίπτωση πρόκειται για πολυώροφο κτίριο επαγγελματικής χρήσης που βγήκε στο σφυρί με επισπεύδουσα την Alpha Bank για είσπραξη 250.000 ευρώ, ως μέρος συνολικής απαίτησης ύψους 33.629.025,31 ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα οικόπεδο 2,8 στρεμμάτων που ουσιαστικά καλύπτει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο επί των οδών Φιλαδελφείας, Σάμου και Εξηκίου. Σε αυτό το οικόπεδο χτίστηκε το κτίριο που έχει έξι υπόγεια (για πάρκινγκ αυτοκινήτων) και πέντε ορόφους, με συνολική επιφάνεια 24.180 τ.μ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ισόγειο και μέρος του κτιρίου είναι μισθωμένο από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης.

Η πρώην πρεσβεία που έγινε boutique hotel

Το έτερο ακίνητο, στο Π. Ψυχικό, το οποίο ανήκε σε αλλοδαπό, κατέληξε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για χρέος ύψους 2.685.367,33 ευρώ, ενώ σήμερα ήταν η δεύτερη φορά που βγήκε στο σφυρί, μετά την άγονη προσπάθεια στις 16 Μαρτίου.

Το πολυτελές ακίνητο για κάποια χρόνια ήταν οικία, αλλά στη συνέχεια στεγάστηκε εκεί η πρεσβεία του Βιετνάμ στην Ελλάδα, δεδομένου ότι βρίσκεται και σε μια περιοχή όπου εδρεύουν πολλές ξένες διπλωματικές αντιπροσωπείες.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, μετατράπηκε σε boutique hotel με την επωνυμία “King Lodge-Luxury Accomodation”. Ούτε και με αυτή τη χρήση όμως… μακροημέρευσε καθώς εδώ και αρκετό καιρό δεν λειτουργεί, ενώ στις διάφορες ιστοσελίδες ενοικίασης δηλώνεται ως «προσωρινά κλειστό». Το εμβαδόν του οικοπέδου είναι κοντά στα 700 τ.μ. και το κτίριο αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους, με δωμάτια, σαλόνια, κουζίνες και λουτρά συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ..


ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates