.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & FUNDS: ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ Ο ΥΠΟΙΚ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ !!!

ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ
ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΥΠΟΙΚ Ή ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΣ ;;;


Το Νίκο Χατζηνικολάου και το δελτίο του ΑΝΤ1 επέλεξε ο ΥπΟικ για να βάλει οριστικά τέλος στη σπέκουλα της ΝΔ και του Αδωνι Γεωργιάδη, αλλά και στα χρηματιστηριακά παιχνίδια επιτήδειων και πονηρούληδων, εις βάρος των ελληνικών τραπεζών και των πολιτών, καταθετών, δανειοληπτών και μικρομετόχων! 

Το ΔΝΤ έχει αλλάξει τη θέση του για τις ελληνικές τράπεζες και δεν επιμένει σε νέο έλεγχο της ποιότητας του ενεργητικού τους, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Όπως επίσης επισήμανε τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα είναι σε καλή θέση και αυτό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία.

Τα stress tests .οπως είπε θα πραγματοποιηθούν το επόμενο έτος από τον SSM σε όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες όπως ακριβώς έχουν προγραμματισθεί, απλώς θα ανακοινωθούν ενωρίτερα τα αποτελέσματά τους και πριν από τη λήξη του ελληνικού προγράμματος το καλοκαίρι του 2018.

Στην ερώτηση του Ν Χατζηνικολάου (ανεδειξε το θέμα στην εφημερίδα του την Κυριακή ) εάν θα συζητηθεί με τους θεσμούς στην γ’ αξιολόγηση το δικαίωμα του δανειολήπτη να διαπραγματευθεί πρώτος (πριν από τα funds) με την τράπεζα το «κόκκινο» δάνειό του, ο υπουργός δήλωσε πως «δεν θα το θέσουμε διότι δεν είναι λογικό». Και ουσιαστικά παρότρυνε τις τράπεζες να κυνηγήσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Οσον αφορά στην κατάσταση της οικονομίας, εκτίμησε ότι η ανάπτυξη φέτος θα φτάσει το 2% και του χρόνου θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Στο μέτωπο των δημοσιονομικών στόχων, εκτίμησε ότι φέτος θα υπάρξει υπεραπόδοση και θα εξετασθεί πού θα μοιρασθεί, ενώ προέβλεψε ότι και το 2018 θα πιαστεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%.

«Σε δύο χρόνια θα έχουμε περισσότερες επενδύσεις από όσες θα μπορούμε να απορροφήσουμε», εκτίμησε επίσης ο κ. Τσακαλώτος

Αναφορικά με την επικείμενη αποχώρηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και τη μετακίνηση του στην προεδρία της Μπούντεσταγκ, ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι το όραμα του Σόιμπλε για την Ευρώπη δεν περπατάει.

«Ξέρουμε ποιός είναι ο κ. Σόιμπλε με τα καλά του και τα κακά του. Υπήρξε περίοδος που ήταν υπέρ της εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ όμως τώρα δεν έχει αυτή την άποψη», υπενθύμισε..

Οι αλλαγές που θέλει να φέρει στην Ευρώπη ο κ. Μακρόν και ακολουθεί η κ. Μέρκελ είναι σε διαφορετικό κλίμα ανέφερε επίσης και απέφυγε να τοποθετηθεί για τις απόψεις του φερόμενου ως νέου υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας του προέδρου του κόμματος των Φιλελευθέρων Δημοκρατών κ.Λίτνερ.

Πληροφορίες: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates