.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019: ΠΑΙΖΕΙ ΑΕΕΚ ;;;



Σενάριο συνεργασίας Καμμένου και Λεβέντη φέρνει ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό !!!

Η ελληνική πολιτική ζωή υπήρξε πάντα απρόβλεπτη, κάτι που επιβεβαιώνεται με κάθε ευκαιρία. Τελευταία εξέλιξη που κανείς δεν είχε προβλέψει, είναι το σενάριο συνεργασίας του Πάνου Καμμένου με τον Βασίλη Λεβέντη. Σενάριο που κυκλοφορεί ευρέως και με οργανωμένο τρόπο. Κατά συνέπεια, δεν πρόκειται για απλή φήμη. Αν επιβεβαιωθεί, θα έχουμε μια μεγάλη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

Οι δηλώσεις

Το έναυσμα για να κυκλοφορήσει ευρέως το σενάριο συνεργασίας που συζητιόταν ήδη σε ορισμένους κύκλους, το έδωσαν οι ίδιοι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, Πάνος Καμμένος και Βασίλης Λεβέντης.



Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τη ματαίωση της περικοπής των συντάξεων, ο Πανος Καμμένος είπε αναφερόμενος στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Η μόνη ξεκάθαρη θέση, πέραν των Ανεξάρτητων Ελλήνων, είναι της Ένωσης Κεντρώων και του Βασίλη Λεβέντη, που από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει τη δική του θέση. Και σε αυτό θα συμπορευτούμε, κύριε Λεβέντη, από κοινού.»

Στο άνοιγμα Καμμένου, απάντησε ο Βασίλης Λεβέντης από το Open: «Δεν υπάρχουν περιθώρια για τέτοιες συνεργασίες, στο μόνο που συμφωνούμε είναι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Δύσκολο να πάμε μαζί, αλλά στην πολιτική δεν πρέπει να λες ποτέ. Ο κ. Καμμένος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να χωρίσει τα τσανάκια του από τον κ. Τσίπρα. Οι ΑΝΕΛ φέρουν μεγάλη ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορείς να χαρακτηρίζεις τη συμφωνία προδοσία και από την άλλη πλευρά να στηρίζεις μια κυβέρνηση που προδίδει τη Μακεδονία. Η ζημιά έχει γίνει στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων».

Το σενάριο

Από την απάντηση του κ. Λέβεντη προκύπτει το εύλογο συμπέρασμα ότι το ζήτημα της συνεργασίας ΑΝΕΛ-Ένωσης Κεντρώων είναι ανοιχτό. Αν ο κ. Καμμένος «χωρίσει τα τσανάκια του με τον κ. Τσίπρα», αν αποχωρήσει δηλαδή από την κυβέρνηση λόγω «Πρεσπών», τότε τίποτα δεν αποκλείεται.

Μια ομοσπονδιακή συνεργασία των δύο κομμάτων θα μπορούσε να οικοδομηθεί στη βάση μια ς «εθνικής» γραμμής αποτροπής οποιαδήποτε ονομασίας της ΠΓΔΜ που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία. Η στόχευση της συμμαχίας δεν θα αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη Νέα Δημοκρατία η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει τις εκλογές,

Είναι χαρακτηριστικά όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στην ίδια ομιλία στη Βουλή: «Ξεκάθαρα, λοιπόν, δεν πιστεύουμε σε οποιαδήποτε λύση με τον όρο «Μακεδονία», σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη. Διότι θυμίζω ότι νονός του «Βόρεια Μακεδονία» είναι η αδερφή του. Νονός της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία», κατά παράβαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, είναι η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Και καλώ τον κ. Μητσοτάκη, να βγει δημόσια τώρα και να πει ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη να μην υπάρξει καμία λύση με τον όρο «Μακεδονία» και θα τον πάρω από το χέρι να τον πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Όμως, άλλα λέει εδώ μέσα κι άλλα λέει απέξω. Δέχεται το «Βόρεια Μακεδονία» ξεκάθαρα.»

Από τη μεριά του, ο Βασίλης Λεβέντης είχε δηλώσει πριν 10 μέρες στην ΕΡΤ: «Το θέμα των Σκοπίων θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο και πιθανότατα να οδηγηθεί η χώρα και σε πρόωρες εκλογές, αφού ο πρωθυπουργός δεν θα πάρει στην πλάτη του την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών και θα επιδιώξει να πετάξει την μπάλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Επομένως, μπορεί ναι διαμορφωθεί ένα μίνιμουμ πλαίσιο συνεργασίας των δύο κομμάτων με βάση τη θέση τους για τη Μακεδονία.

Οι αριθμοί

Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 οι ΑΝΕΛ είχαν πάρει 3,69% και η Ένωση Κεντρώων 3,44, σύνολο 7,13%. Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ οι ΑΝΕΛ παίρνουν 1,5% και η Ένωση Κεντρώων 2%, άθροισμα 3,5%. Με τη δυναμική που δημιουργήσει η συνεργασία η οποία μάλιστα θα γίνει στη βάση «εθνικού θέματος», θα είναι απίθανο να μην μπει η νέα συμμαχία στη Βουλή. Αν τα βρουν Καμμένος και Λεβέντης η επόμενη βουλή θα είναι κατά πάσα πιθανότητα εξακομματική.

Η είσοδος στη Βουλή ενός έκτου σχηματισμού δυσκολεύει την επίτευξη αυτοδυναμίας για τον κ. Μητσοτάκη. Όσο πιο μικρό είναι το ποσοστό των κομμάτων που μένουν εκτός Βουλής, τόσο πιο ψηλά ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας. Η δημοσκόπηση της Pulse δίνει στα κόμματα εκτός Βουλής 11%. Αυτό σημαίνει ότι για να πετύχει η Νέα Δημοκρατία την αυτοδυναμία χρειάζεται κάτω από 36%. Αν τώρα αφαιρέσουμε το ποσοστό ΑΝΕΛ-Ένωσης Κεντρώων, το εκτός Βουλής ποσοστό πέφτει στο 7,5%. Σε αυτήν την περίπτωση το ποσοστό της αυτοδυναμίας είναι περίπου 37,4%.

Εν ολίγοις, μια συμμαχία Καμμένου-Λεβέντη εξασφαλίζει την κοινοβουλευτική επιβίωση των δύο αρχηγών και κόβε το δρόμο στην αυτοδυναμία της ΝΔ. Πρόκειται για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.


ΠΗΓΗ
http://newpost.gr/politiki/5c141b705421f244218dae30/senario-synergasias-kammenoy-kai-leventi-fernei-anatropes-sto-politiko-skiniko

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates