.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ Νο2: Η ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ !!!



Του Άρη Σπίνου

Οι εφέτες Ευσταθίου και Μουστάκας στο εδώλιο για δωρoδοκία μεταξύ άλλων κατηγορουμένων

Η Μάρτυρας – δικηγόρος Φωτεινή Βλαστάρη αρνήθηκε να καταθέσει ισχυριζόμενη ότι απειλείται η ζωή της

Η περιβόητη υπόθεση, που πλέον έχει ολοκληρωθεί δικαστικά με κατηγορουμένους αρκετούς δικαστές, μεταξύ άλλων τον Ευάγγελο Καλούση και την Κωνσταντίνα Μπουρμπoύλια, φαντάζει ως παρανυχίδα μπροστά στο νέο παραδικαστικό Ν2, που ξετυλίγεται εδώ και 15 περίπου μήνες στην αίθουσα του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, μέσα σε μια εκκωφαντική σιωπή από όλα τα ΜΜΕ. Με πρόταση του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου εκδόθηκε το παραπεμπτικό βούλευμα που ξεπερνά τις 4.000 σελίδες με κατηγορούμενα 102 πρόσωπα. Ανάμεσα τους, δύο εφέτες δικαστές του Πειραιά, πασίγνωστοι δικηγόροι, δημοσιογράφοι, δύο πρώην βουλευτές και πολλοί ακόμη. 

Αιτία της αποκάλυψης, σχετικά με την δράση αυτού του κυκλώματος αποτέλεσε η συνεργασία του δικηγόρου Δημήτρη Παρασκευόπουλου, μέλους του κυκλώματος, που συνεργάστηκε με την Ε.Υ.Π. και την ασφάλεια και επί 10 μήνες ήταν καλωδιωμένος και κατέγραφε όλη την δράση του. 

Ο Παρασκευόπουλος σήμερα είναι καταδικασμένος σε 5 φορές ισόβια για άλλη υπόθεση, που αφορά την καταπάτηση δημοσίων εκτάσεων στην Αιξωνή Γλυφάδας. Η σχετική δίκη τελείωσε και σε εφετειακό επιπεδό πριν λίγες μέρες.Η υπόθεση του παραδικαστικού Ν2 για δικονομικούς λόγους, για οχτώ κατηγορουμένους διαχωρίστηκε και η εκδίκαση της ξεκίνησε στις 5/12/2016. Ανάμεσα στους 8 είναι 2 εφέτες Πειραιά, ο Γ.Ευσταθίου. και ο Α.Μουστάκας.

Τρεις πασίγνωστοι δικηγόροι, ο Πέτρος .Μαντούβαλος, ο Κ.Ν. και ο Π.Λ.Για το Μαντουβαλό ο εισαγγελέας στην αγορευσή του πριν λίγες μέρες ζήτησε να κυριχθεί ένοχος. 

Ο αρχιμανδρίτης Ι.Γιοσάκης. μαζί με έναν συνεργάτη του, ο επιχειρηματίας Μ.Ι και ο φερόμενος ως αρχηγός του παραδικαστικού Ν2 πολιτικός μηχανικό Στάυρος.Γεωργιοτσογιανάκος .Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι φέρονται ότι με ξεχωριστό ρόλο ο καθένας έναντι 600.000 ευρώ μεσολάβησαν για την αθώωση του δικηγόρου και πρώην βουλευτή Π.Μ. και την καταδίκη του επιχειρηματία Ι.Μπολέτση. στην δίκη που ήταν κατηγορούμενοι για δωροδοκία του Ευάγγελου Καλούση. 

Στην έδρα αυτής της δίκης συμμετείχαν ο ένας ως προεδρεύων και ο άλλος ως μέλος της σύνθεσης, οι κατηγορούμενοι σήμερα δικαστές ως δωροδοκούμενοι. Από τις πρώτες συνεδριάσεις της δίκης των 8 φάνηκε ότι το κλίμα διεξαγωγής της θα ήταν ιδιαίτερα οξυμένο. Πρόεδρος της έδρας ορίστηκε η εφέτης Ασημίνα Υφαντή. Ένας εκ των κατηγορουμένων δικαστών ο Γ.Ε., διόρισε ως δικηγόρο του τον Δημήτρη Τσεμπετζή. Ο δικηγόρος αυτός όμως ήταν ο πρώην σύζυγος της προέδρου του δικαστηρίου (!) και επιπλέον έχει μαζί της δικαστική διαμάχη που αφορά την επιμέλεια του παιδιού τους. Το γεγονός αυτό ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει σε αίτηση εξαιρέσεως της με αποτέλεσμα η δίκη πριν καν αρχίσει να μπει στον «κύκλο της κωλυσιεργίας». 

Η νέα σύνθεση του δικαστηρίου έκρινε ότι κακώς εξαιρέθηκε η προηγούμενη πρόεδρος και αποφάσισε την επανατοποθέτηση της. Η νέα έναρξη , δύο μήνες αργότερα βρέθηκε και πάλι μπροστά σε νέα προσχώματα. Δύο κατηγορούμενοι δεν είχαν ορίσει συνήγορο υπεράσπισης, απαραίτητη προϋπόθεση για κακουργηματικά αδικήματα. Το δικαστήριο διέκοψε πάλι προκειμένου να οριστούν συνήγοροι αυτεπάγγελτα και φυσικά να ενημερωθούν για την ογκώδη δικογραφία. 

Έτσι πέρασαν ακόμη τρεις μήνες χωρίς καμιά πρόοδο στην δίκη. Κατά την περίοδο διακοπής της, ένας εκ των διορισθέντων αυτεπάγγελτων δικηγόρων παραιτήθηκε, δίνοντας έτσι νέο χρόνο στον καινούριο για να ενημερωθεί. Ουσιαστικά η δίκη ξεκίνησε στις 11/10 με την κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας, ποινικολόγου Σπύρου Αλφαντάκη που ήταν καταπέλτης ως προς την βεβαιότητα του για την ενοχή της δωροδοκίας του εφέτη Γ.Ε. και την ενοχή του φυγόδικου επιχειρηματία Ι.Μ.. Ανάμεσα στους 102 κατηγορουμένους είναι και η δικηγόρος Φωτεινή Βλαστάρη, όπου στην παρούσα δίκη είναι μάρτυρας του κατηγορητηρίου. Σύμφωνα με την ίδια είχε διαθέσει το γραφείο της, στην οδό

Φίλωνος στον Πειραιά για να συγκεντρώνονται οι κατηγορούμενοι και να σχεδιάσουν τον τρόπο δωροδοκίας των δικαστών. Παρότι η Φ.Β. είχε κληθεί ως μάρτυρας δεν εμφανίστηκε και επιπλέον είχε αλλάξει και τόπο κατοικίας και γραφείου για να μην ανευρεθεί από την αστυνομία.Σε μια συνεδρίαση εν μέσο της κατάθεσης του δικηγόρου Σπύρου Αλφαντάκη, ένας συνήγορος ενημέρωσε την πρόεδρο της έδρας ότι προαναφερόμενη δικηγόρος ήταν σε άλλη αίθουσα του εφετείου υπερασπίζοντας μια πελάτη της. Η προεδρεύουσα Ασημίνα Υφαντή διέταξε την ανεύρεση και την σύλληψη της. 

Όταν η Φ.Β. παρουσιάστηκε με την συνοδεία αστυνομικών στην αίθουσα του δικαστηρίου αιτιολόγησε την εξαφάνιση της με το γεγονός ότι απειλήθηκε η ζωή της ιδίας και των παιδιών της με ένα ανώνυμο γράμμα που της εστάλη και που περιείχε δύο σφαίρες. Για τον λόγο αυτό όπως δήλωσε δεν θα απαντήλκσει σε καμία ερώτηση του δικαστηρίου! Πρέπει να σημειωθεί ότι η προανακριτική κατάθεση της εν λόγο δικηγόρου ήταν η βάση για την παραπομπή σχεδόν όλων των εμπλεκομένων στην δωροδοκία των δικαστών. 

Η πρόεδρος του δικαστηρίου στην κυριολεξία έδωσε μάχη, βγαίνοντας αρκετές φορές εκτός εαυτού να πείσει την μάρτυρα να καταθέσει αλλά εκείνη ήταν ανένδοτη, ξεσηκώνοντας φυσικά και όλους τους δικηγόρους των κατηγορουμένων αφού μίλησαν για κατάργηση κάθε δικονομικής τάξης και προσπάθεια απόκρυψης αλήθειας, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη ένταση διαμαρτυρίας από την πρόεδρο. Η ένταση οξύνθηκε ακόμη περισσότερο αφού στην αίθουσα ήταν και ο π. πρόεδρος του Δ.Σ.Α. Βασίλης Αλεξανδρής ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου δικηγόρου Κ.Ντάλτα.. 

Η ΔΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΗΓΟΡΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΟΧΗΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ.

Δεκαοκτώ μήνες μετά την έναρξη της δίκης, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από τους εφέτες την ενοχή του πρώην προέδρου εφετών Γιώργου Ευσταθίου, του δικηγόρου και πρώην βουλευτή της ΝΔ Πέτρου Μαντούβαλου και αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates