.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

DEUTSCHE WELLE: Η ΚΡΙΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΙΝΑΝΕ & ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ !!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "SUCCESS STORY" ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ...
Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες εξαιτίας της κρίσης η οποία έχει πλήξει τη χώρα περιγράφει η Deutsche Welle επικαλούμενη έρευνα του Transnational Institute σύμφωνα με την οποία 14% των μικρών Ελληνόπουλων παραμένει υποσιτισμένο καθώς δεν μπορεί να εξασφαλίσει ούτε καν κάθε δεύτερη ημέρα ένα πιάτο φαγητό με κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι.



Στο δημοσίευμα με τίτλο “Η κρίση χρέους αφήνει τους Έλληνες να πεινάνε και τα παιδιά να υποσιτίζονται” επισημαίνεται ότι το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο από αυτό που είχε καταγραφεί το 2008, στο ξεκίνημα σχεδόν της κρίσης.

Το ρεπορτάζ ξεκινά με την περιγραφή της κατάστασης σε ένα κεντρικό ψαράδικο στον Μαραθώνα. "Έχει φτάσει μεσημέρι και το ψαράδικο είναι ακόμα άδειο. 'Κανείς δεν έχει πατήσει το πόδι του', δηλώνει η ιδιοκτήτριά του Μαρία Χασιώτου. 'Αφού δεν έχουν έρθει ακόμα, πιθανότατα δεν θα έρθουν ποτέ. Άλλη μια μέρα με όσπρια και ζυμαρικά', προσθέτει".

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται η πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες νοικοκυριά που βασίζονται στα εισοδήματα των παππούδων και των γιαγιάδων. "Αλλά οι συντάξεις έχουν περικοπεί 13 φορές από το 2009 αφήνοντας τις οικογένειες με δραματικά λιγότερα εισοδήματα, χωρίς πρόσβαση ούτε καν στα απαραίτητα", προστίθεται.

Υποσιτισμένα παιδιά


Βάσει της έρευνας του Transnational Institute, 9% των παιδιών στην Ελλάδα δεν μπορούν να απολαύσουν τουλάχιστον ένα γεύμα με πρωτεΐνη όταν πριν την έναρξη της κρίσης το ποσοστό ήταν 4%.

Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά με παιδιά να λιποθυμούν στα σχολεία λόγω της πείνας. Επικαλείται, δε, μαρτυρίες δασκάλων που βλέπουν μαθητές να έρχονται στο σχολείο για μήνες τρώγοντας μόνο ρύζι. "Ορισμένα παιδιά έχουν εντοπιστεί να ψάχνουν στα σκουπίδια με άλλα να παρακαλούν συμμαθητές τους για ξεροκόμματα".

"Με τις αποταμιεύσεις να έχουν εξαφανιστεί, ορισμένοι έχουν υποχρεωθεί ακόμα και να αφήσουν τα παιδιά τους σε ιδρύματα επιλέγοντας να τα επισκέπτονται δύο-τρεις φορές την εβδομάδα γιατί δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες", προσθέτει το ρεπορτάζ.


ΠΗΓΗ: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates