.

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

WSJ: Η ΠΡΩΤΗ ΜΠΡΙΖΟΛΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ !!!

ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ
Η ισραηλινή εταιρεία Aleph Farms ανακοίνωσε τη δημιουργία της πρώτης μπριζόλας εργαστηρίου από πραγματικά ζωικά κύτταρα. Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι η μπριζόλα όχι μόνον έχει την ίδια γεύση με τη γεύση μιας παραδοσιακής μπριζόλας, αλλά και την δομή της, οπότε ο καταναλωτής αισθάνεται σαν να δαγκώνει ένα πραγματικό κομμάτι βοείου κρέατος, σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal.



Η διαδικασία παραγωγής διαρκεί περίπου τρεις εβδομάδες και ξεκινά με τη λήψη κυττάρων από ζωντανά ζώα και επωάζονται σε ένα πιάτο Petri, για να σχηματιστούν τέσσερις διαφορετικοί τύποι κυττάρων και συνέχεια γίνεται συνδυασμός τους για να δημιουργηθεί ένα μικρο τρισδιάστατο προϊόν, μεγέθους μιας πιστωτικής κάρτας και η νέα “μπριζόλα” είναι γεγονός.

"Θεωρητικά, μιλάμε για το γεγονός ότι θα μπορούσατε να τρώτε κρέας βίσωνα χωρίς να τον έχετε σκοτώσει”, δήλωσε ο Γιαν Ντούτκιεβιτς, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Η γεύση αυτού του νέου προϊόντος είναι σχεδόν ίδια με αυτήν μιας παραδοσιακής μπριζόλας, ενώ σε κυτταρικό επίπεδο είναι πανομοιότυπο με το συμβατικό κρέας, αλλά με τη διαφορά ότι για να καταναλωθεί δεν είναι απαραίτητη η σφαγή του ζώου .

Η επεξεργασία αυτού του τύπου φιλέτων είναι υψηλού κόστους και σε αυτό το επίπεδο ανάπτυξης ένα κομμάτι “κρέας εργαστηρίου” μπορεί να κοστίσει 50 δολάρια. .

Οι δημιουργοί του λένε ότι αυτή είναι η εναλλακτική λύση, θα είναι μια μεγάλη επανάσταση στη βιομηχανία τροφίμων σε ένα κόσμο που απαιτεί όλο και περισσότερο την αύξηση της παραγωγής που δεν μπορεί να καλυφθεί από την παραδοσιακή γεωργία.

Οι αρμόδιες αρχές ελέγχου των τροφίμων έχουν αρχίσει τις έρευνες για να πιστοποιήσουν αν τα παραγόμενα στο εργαστήριο κρέατα είναι ασφαλή για κατανάλωση.




ΠΗΓΗ: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates