.

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ: ΚΟΒΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΠΑΛΙΑ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ !!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΝΤΟΣ 20 ΗΜΕΡΩΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΩΣΤΕ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΤΟΥ 50%, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ
Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές Απριλίου μετά τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έφερε σαρωτικές αλλαγές. Μία από τις βασικές αλλαγές που έφερε αναφορικά με τα πρόστιμα για τις τροχαίες παραβάσεις ήταν η κατάργηση της έκπτωσης 50% για την καταβολή του προστίμου εντός 20 ημερών.




Πολλές είναι οι καταγγελίες αναγνωστών στα dikaiologitika.gr που παραπονιούνται για τα πρόστιμα από τις κλήσεις που δέχονται από τους τροχονόμους. Τα παράπονά τους δεν έχουν να κάνουν με τα όργανα της τάξης, αλλά με αυτά που γράφει η κλήση.

Ενω πάνω στην κλήση γράφεται ότι υπάρχει έκπτωση 50% αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 20 ημερών, πηγαίνοντας στο ταχυδρομείο να πληρώσουν την κλήση, η έκπτωση αυτή δεν γίνεται...δεκτή. Έτσι ο υπάλληλος του ταχυδρομείου ζητά όλο το ποσό, σύμφωνα με το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο οποίος έχει τεθεί σε ισχύ από τις αρχές Απριλίου.
Αυτό όμως κάνει έξαλλους τους πολίτες, οι οποίοι "τρέχουν" να πληρώσουν το πρόστιμο, μήπως και γλυτώσουν τα μισά λεφτά, όπως αναγράφεται πάνω στο χαρτί της κλήσης.

Πολλοί είναι οδηγοί οι οποίοι δεν έχουν ενημερωθεί για τις αλλαγές του νέου νόμου.
Αυτό λοιπόν συνέβει και στον κ. Γιώργο ο οποίος πήγε να πληρώσει το πρόστιμο πρίν από μια εβδομάδα στα ταχυδρομεία και ενώ περίμενε να πληρώσει 50 ευρώ, η υπάλληλος του ζήτησε 100, ενημερώνοντάς τον ότι ο νόμος έχει αλλάξει.


Εκείνος της έδειξε τι ακριβώς γράφει επάνω η κλήση όσον αφορά την έκπτωση, αλλά πάλι η υπάλληλος τον 'έκοψε" δηλώνοντάς του ότι "αυτό δεν ισχύει". Εκείνος όμως υποστηρίζει πως αφού το χαρτί της αστυνομίας έφερε τη σημείωση για το 10ήμερο, ακολούθησε τις οδηγίες όπως αυτές αναφέρονταν πάνω στην κλήση.

Τα dikaiologitika.gr επικοινώνησαν με τους αρμόδιους φορείς και η απάντηση που λάβαμε έχει ως εξής:

- Έχει δοθεί εντολή στους τροχονόμους απο την διεύθυνση να σβήνουν με τον στυλό τους τη συγκεκριμένη πρόταση που αφορά την έκπτωση του προστίμου.
- Να ενημερώνουν τους παραβάτες ότι η έκπτωση πλέον δεν ισχύει.
- Οι τροχονόμοι θα χρησιμοποιούν τα παλιά μπλοκάκια, μέχρι να τυπωθούν καινούργια.

Επίσης μας ενημέρωσαν ότι τα μπλοκάκια δεν τα τυπώνει η τροχαία, αλλά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Στην ερώτηση αν έχει δοθεί εντολή για τύπωμα καινούργιων, δήλωσαν άγνοια.

Μπέρδεμα

Το όλο αλλαλούμ που έχει γίνει με τα πρόστιμα, έχει να κάνει με τις πολιτικές αποφάσεις που παίρνονται, αλλά και που γράφονται κυριολεκτικά στο γόνατο, χωρίς η πολιτική ηγεσία να ρωτήσει τα αυτονόητα, ή να μην λάβει υπόψιν τις υποδείξεις των καθ ύλην αρμοδίων.
Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα η Ελληνική Τροχαία να ακούει τα παράπονα και να δέχεται τις ύβρεις των αγανακτισμένων πολιτών...χωρίς να φταίει.

Έτσι, οι αποφάσεις που παίρνονται στο "πόδι" από την πολιτική ηγεσία έχουν αντίκτυπο στα όργανα που τις εφαρμόζουν και, οι τελευταίοι είναι οι μόνοι που δεν φταίνε.

Οι πολιτικοί ουσιαστικά "φτύνουν στον καθρέφτη τους"...χωρίς να το ξέρουν.





Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates