.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

SSM ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Stress test: Σκοτσέζικο ντους για τις τράπεζες

Σε σκοτσέζικο ντους υποβλήθηκαν οι Έλληνες τραπεζίτες κατά τις συναντήσεις που είχαν με την επικεφαλής του εποπτικού μηχανισμού (SSM) κ. Ντανιέλ Νουί τις δύο προηγούμενες μέρες στη Φρανκφούρτη κατά τη διάρκεια των οποίων ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του stress test του 2018.

Παρά το πρώτα θετικά μηνύματα για την επιτυχή ολοκλήρωση της άσκησης από την οποία δεν προκύπτει υστέρηση σε σχέση με τις κεφαλαιακές απαιτήσεις του δυσμενούς σεναρίου, οι πιέσεις που ασκούνται είναι σύμφωνα με πληροφορίες ασφυκτικές σε σχέση με τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν ευθύς αμέσως την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της άσκησης στις 5 Μαίου.

Στις διαδοχικές συναντήσεις που είχε – χθες και προχθές – με τους επικεφαλής των Alpha Bank – Πειραιώς και Εθνική – Eurobank στην έδρα του SSM στη Φρανκφούρτη, η αρμόδια επόπτης έθεσε το πλαίσιο των επόμενων κινήσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν την πώληση άμεσα μεγαλύτερων χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων, την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών μέσω υβριδικών κεφαλαίων και την περιστολή του κόστους τους.


Οι κινήσεις αυτές αποτελούν και το προαπαιτούμενο για τη δημιουργία στα τέλη του 2019 μιας bad bank, η οποία αποτελεί το «τυρί» για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, ο ρυθμός μείωσης των οποίων κάθε άλλο παρά ικανοποιητικός θεωρείται.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και εάν οι δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν οι τράπεζες έως τα τέλη του 2019, εκπληρωθούν στο ακέραιο, το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων θα διαμορφωθεί στο 28% και οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους το υψηλότερο απόθεμα κόκκινων δανείων σε σχέση με τις τράπεζες άλλων χωρών της Ε.Ε.

Το τρίπτυχο πωλήσεις, υβριδικές εκδόσεις και περιστολή του κόστους για τους επόμενους 18 μήνες, δεν σημαίνει ότι οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου απομακρύνονται οριστικά, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτές δεν θα έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα και δεν θα γίνουν άμεσα απαιτητές, δηλαδή εντός του 2018. Στην ευχέρεια αυτή οδηγούν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας που προέκυψαν από τη διαδικασία των stress test και οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, διαμορφώνονται στο εύρος μεταξύ 5,8% έως 10%. Με δεδομένο ότι στα stress test δεν υπάρχει κατώτατος δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας που πρέπει να ικανοποιούν οι τράπεζες, η ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης θα κριθεί κατά περίπτωση από το Εποπτικό Συμβούλιο (Supervisory Board) της Τραπεζικής Εποπτείας της ΕΚΤ, για όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες που συμμετέχουν στην άσκηση προσομείωσης της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ). Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα των τραπεζών θα εξεταστεί στο ευρύτερο πλαίσιο της εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα χρηματοδότησης και είναι πιθανό να κριθεί σκόπιμη μια επιπλέον θωράκιση των τραπεζών ενόψει των μεταμνημονιακών προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία.



ΠΗΓΗ: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates