.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Νέα δεδομένα που αλλάζουν άρδην το τοπίο για πιστωτές και οφειλέτες, προκάλεσε η πιστοποίηση των συμβολαιογράφων της Λάρισας στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών…

Με τη λήξη της αποχής των μελών του συμβολαιογραφικού συλλόγου Εφετείου Λάρισας, επέστρεψαν και οι εκποιήσεις ακινήτων καθώς σταδιακά όλο και περισσότερα μέλη αναλαμβάνουν να τρέξουν υποθέσεις, τις οποίες μέχρι πρότινος έχαναν, καθώς οι τράπεζες έδιναν τον χειρισμό τους σε πιστοποιημένους Αθηναίους συναδέλφους τους.

Χθες σε δύο συμβολαιογραφικά γραφεία του ν. Λάρισας, εντός της πόλης και στα Φάρσαλα, υπό τη διακριτική παρουσία αστυνομικής δύναμης για να αποφευχθούν κινητοποιήσεις και ανεπιθύμητες "εισβολές" συλλογικοτήτων και κινημάτων και με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος, διενεργήθηκαν οι δύο πρώτοι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων ισάριθμων οφειλετών στον νομό Λάρισας. Ο ένας πλειστηριασμός αφορούσε σε κατοικία στη Λάρισα και ο άλλος αγροτεμάχιο στην περιοχή των Φαρσάλων. Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" και οι δύο, με επισπεύδουσες τραπεζικά ιδρύματα ολοκληρώθηκαν επιτυχώς. Για την κατοικία στη Λάρισα υπήρχε μάλιστα προσφορά από την ίδια την τράπεζα ενώ για το αγροτεμάχιο στα Φάρσαλα, το οποίο ανήκε σε επιχείρηση που είχε ήδη πτωχεύσει το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο…

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη Λάρισα, μετά από μήνες, διαφοροποιεί τα δεδομένα καθώς είναι θέμα χρόνου να αποκτήσουν μαζικότητα μιας και μειώνονται δραστικά τα φαινόμενα παρακώλυσης της διαδικασίας, αφού δεν υπάρχει φυσική παρουσία…

Σημειώνεται πως οι τράπεζες έχουν επιταχύνει το τελευταίο διάστημα τις διαδικασίες των πλειστηριασμών στην προσπάθεια μείωσης των κόκκινων δανείων. Συνολικά μέχρι και χθες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί 6.652 πλειστηριασμοί σπιτιών, οικοπέδων, γραφείων, αγροτεμαχίων, εργοστασίων, ξενοδοχείων κ.α. πολλοί από τους οποίους έχουν ανασταλεί μετά από ρύθμιση που υπέβαλλαν οι οφειλέτες ενώ μεγάλος αριθμός των πλειστηριασμών κηρύσσεται άγονος. Στελέχη των τραπεζών πιστεύουν ότι εφόσον ξεκινήσει να ρολάρει το σύστημα και στη Λάρισα, πολλοί περισσότεροι οφειλέτες θα σπεύσουν θα ρυθμίσουν το χρέος του μη θέλοντας, εφόσον έχουν την δυνατότητα, να χάσουν το ακίνητο. Θυμίζουμε πως μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο στα τρία Ειρηνοδικεία του νομού (Λάρισας Φαρσάλων και Ελασσόνας) είχαν προγραμματιστεί να γίνουν 77 συνολικά φυσικό πλειστηριασμού… Τώρα με την έναρξη των ηλεκτρονικών, έστω και αν δεν έχει αποκατασταθεί η κανονικότητα της ροής το "βασικό μενού" των τραπεζών θα εμπλουτιστεί, κυρίως για κακοπληρωτές, φυσικά και νομικά πρόσωπα, ενώ σταδιακά οι πλειστηρισμοί θα γίνονται και άλλες ημέρες πλην της Τετάρτης.

Η μετάπτωση όλων των πλειστηριασμών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αναμένεται να γίνει σταδιακά τους προσεχείς μήνες και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμβολαιογράφων θα έχουν αναγγελθεί για να διενεργηθούν... εκατοντάδες.

Θυμίζουμε πως για να επιταχυνθεί η μετάβαση με ειδική διάταξη που πέρασε στο πολυνομοσχέδιο στις αρχές του χρόνου, έχουν συμπτυχθεί οι προθεσμίες που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα για την αναγγελία των πλειστηριασμών. Όπως ορίζει ο νόμος «ο επισπεύδων είναι υποχρεωμένος να γνωστοποιήσει τη μεταβολή του τρόπου διενέργειάς τους με εντολή προς τον δικαστικό επιμελητή», τηρώντας μια σειρά ενεργειών, «το αργότερο είκοσι εργάσιμες ημέρες πριν από την ορισθείσα αρχικά ημερομηνία διενέργειας του φυσικού πλειστηριασμού». Σημειώνεται ότι μέχρι πρόσφατα ο χρόνος που μεσολαβούσε για τη μεταφορά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ήταν τρεις μήνες.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ

Επιγραμματικά επίσης να σημειώσουμε πως οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πραγματοποιούνται από τον συμβολαιογράφο που επιλέγει ο επισπεύδων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στην οποία θα μπορούν να έχουν πρόσβαση με κωδικό όσοι επιθυμούν να δώσουν προσφορά για το ακίνητο και εφόσον έχουν καταθέσει στο συμβολαιογραφικό γραφείο εγγυητική επιστολή ίση με το 1/3 της τιμής πρώτης προσφοράς μέχρι δυο ημέρες πριν την πραγματοποίηση του πλειστηριασμού. Πρόσβαση μπορεί να έχει και ο οφειλέτης κύριος του ακινήτου.

Η ακριβής ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης του πλειστηριασμού ορίζεται με το πρόγραμμα του πλειστηριασμού, το οποίο δημοσιεύεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://deltio.tnomik.gr/. Η ημερομηνία και η ώρα αυτή μπορεί να είναι κάθε Τετάρτη, Πέμπτη ή Παρασκευή είτε από 10 πμ- 2μμ είτε από 2 μμ- 6μμ. Στις ίδιες ιστοσελίδες αναγράφονται οι ώρες επίσκεψης υποψηφίων πλειοδοτών στο ακίνητο συνοδεία δικαστικού επιμελητή.

Πάντως οι πλειστηριασμοί αποδεικνύονται αποτελεσματικό όπλο για την άσκηση πίεσης στους στρατηγικούς κακοπληρωτές. Μέχρι στιγμής η… απειλή του πλειστηριασμού φαίνεται ότι λειτουργεί, καθώς το ένα τρίτο περίπου των οφειλετών των οποίων το ακίνητο βγαίνει στο σφυρί, αναζητά στο παρά πέντε συναινετική λύση με την τράπεζα.



ΠΗΓΗ: eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates