.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΒΡΟΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ 2 FUNDS ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ «ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ EUROMEDICA
Ζητούν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να ελεγχθεί εν γένει η αγορά κόκκινων δανείων στην Ελλάδα !!!




Βαριές καταγγελίες από δύο funds στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για τον σκοτεινό ρόλο που έπαιξε η Deutsche Bank!

Νέα διάσταση αποκτά η μάχη για την απόκτηση του ελέγχου της Euromedica, ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς ομίλους υγείας στην Ελλάδα, μετά την επιστολή που έστειλαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στον πρόεδρο της Δημήτρη Κυριτσάκη οι επικεφαλής δύο επενδυτικών εταιριών που είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία απόκτησης των «κόκκινων» δανείων της εισηγμένης εταιρίας.

Ταυτόχρονα, πρώτη φορά κατατίθενται επισήμως στη ρυθμιστική Αρχή του ανταγωνισμού καταγγελίες και στοιχεία για ένα θέμα που έχει επισημάνει εδώ και μήνες η «δημοκρατία»: το σκοτεινό καθεστώς που διέπει την πώληση «κόκκινων» δανείων ισχυρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα από τις συστημικές τράπεζες και τους συμβούλους τους.

Στην επιστολή των Meridian Asset Management και Carlton Group προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, με ημερομηνία 16 Απριλίου, γίνεται λόγος για αδιαφανή διαδικασία, μέσω της οποίας η Deutsche Bank, που ήταν σύμβουλος τριών συστημικών τραπεζών (Alpha, Εθνική και Eurobank) συμφώνησε τη μεταβίβαση «κόκκινων» δανείων 182.000.000 ευρώ της Euromedica. Η μεταβίβαση, όπως επίσης έχει αποκαλύψει η«δημοκρατία», έγινε στον μοναδικό υποψήφιο που υπέβαλε προσφορά, στην αμερικανική επενδυτική εταιρία Farallon Capital Management LLC, αντί μόλις 32.000.000 ευρώ.



Με την επιστολή που έστειλαν οι Meridian Asset Management και Carlton Group στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ζητούν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να διερευνήσει τον τρόπο λειτουργίας της αγοράς μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα, αλλά και της αγοράς υπηρεσιών υγείας, διαχείρισης νοσοκομείων κ.ά. Ζητούν, επίσης, να διερευνηθεί αν τίθενται περιορισμοί στον ανταγωνισμό των συγκεκριμένων αγορών (μη εξυπηρετούμενων δανείων, υπηρεσιών υγείας, κ.ά.).

Οι διοικήσεις των δύο εταιριών περιγράφουν αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο η Deutsche Bank τις απέκλεισε από τη διαδικασία πώλησης των «κόκκινων» δανείων, ύψους 182.000.000 ευρώ, της Euromedica, αν και είχαν συζητήσει με τη διοίκηση της τελευταίας, είχαν προχωρήσει σε αποτίμηση της περιουσίας της και ήταν έτοιμοι να καταθέσουν εξαιρετικά υψηλότερη προσφορά από τα 32.000.000 ευρώ, με την οποία τα απέκτησε η Farallon.

Καταθέτουν, επίσης, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού την αλληλογραφία με την αρμόδια εκπρόσωπο της Deutsche Bank, από την οποία προκύπτει κάτι απίστευτο: πως δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία πώλησης των «κόκκινων» δανείων της Euromedica είχαν μόνο επενδυτικές ή άλλες εταιρίες που είχαν ενεργή σχέση πελάτη με την Deutsche Bank! Αποκλείονταν, δηλαδή, όσες επενδυτικές εταιρίες δεν ήταν πελάτες / συνεργάτες της Deutsche Bank. Παρά το γεγονός πως το σχήμα Meridian - Carlton ήταν στο παρελθόν πελάτης της Deutsche Bank, αποκλείστηκε από τη διαδικασία, αν και ήταν διατεθειμένο να προσφέρει υψηλότερο τίμημα. Επισημαίνουν, επίσης, πως η Farallon ήταν ήδη μέτοχος της Euromedica (συνεπώς είχε πρόσβαση σε στοιχεία που δεν διέθεταν οι άλλοι πιθανοί υποψήφιοι), αλλά και πάλι η Deutsche Bank δεν επέτρεψε να συμμετάσχουν στη διαδικασία και άλλοι μέτοχοι της εισηγμένης.

Στον αέρα η επίμαχη πώληση

Η επιστολή των δύο επενδυτικών εταιριών προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού στάλθηκε τρεις ημέρες πριν από την εκδίκαση σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτησης της Τράπεζας Πειραιώς, ώστε να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η εταιρία Axon Συμμετοχών, που ελέγχει το 47,6% της Euromedica.

Η γενική συνέλευση της Axon ενέκρινε την Τρίτη την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Στη διάρκεια της συνέλευσης η διοίκησή της ενημέρωσε τους μετόχους πως έχει κινηθεί και αυτή δικαστικά κατά της διαδικασίας πώλησης των «κόκκινων» δανείων της Euromedica και κατηγορεί την Deutsche Bank πως ως σύμβουλος απέρριψε καλύτερες προτάσεις. Επιπλέον, έχει κινηθεί δικαστικά και εναντίον της Farallon.

Μάλιστα, η Euromedica κέρδισε προχθές τα προσωρινά μέτρα για την απαγόρευση πώλησης των δανείων που έχουν περάσει στη Farallon τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, που έχει οριστεί για τις 22 Μαΐου.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates