.

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΤΣΙΑΡΑΣ+ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΥΝΗ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/03/blog-post_391.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/03/blog-post_624.html




Απάντηση στην επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωστας Τσιάρας, διευκρινίζοντας τι συμβαίνει με το ζήτημα συμμετοχής εκπροσώπων δικαστικών ενώσεων στο νομοθετικό έργο του Υπουργείου.

Ο κ. Τσιαρας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα αποκλεισμού των δικαστικών ενώσεων από την διαδικασία νομοθέτησης, καθώς «οι Δικαστικές Ενώσεις έχουν ήδη συμμετάσχει και πρόκειται να συμμετάσχουν ενεργά στην νομοπαρασκευαστική διαδικασία».

Μάλιστα, στην επιστολή του εξηγεί ότι το νομοσχέδιο που αφορά στην υπηρεσιακή εξέλιξη των δικαστικών λειτουργών, «θα αποσταλεί εκ νέου τόσο στις Ολομέλειες όσο και στις Δικαστικές Ενώσεις», πριν κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή

Ολόκληρη η επιστολή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Σε απάντηση της επιστολή σας σχετικά με την «Συμμετοχή των Δικαστικών Ενώσεων σε Νομοπαρασκευαστικές Επιτροπές για Νομοθετικές Μεταρρυθμίσεις που αφορούν το Δικαστικό Λειτούργημα» θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:

Οι πληροφορίες στις οποίες αναφέρεστε σχετικά με την πρόθεση της Ελληνικής Κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Δικαιοσύνης να προχωρήσει στη θέσπιση νέων κανόνων σχετικά με το υπηρεσιακό καθεστώς των Δικαστών και Εισαγγελέων χωρίς να ακουστεί η άποψη των δικαστικών ενώσεων, δεν είναι ακριβείς.

Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ. 11063/20.2.2017 (86 ΥΟΔΔ) απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης συγκροτήθηκε νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την τροποποίηση του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των δικαστικών ενώσεων. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή παρέδωσε το πόρισμά της στο Υπουργείο, το οποίο εν συνεχεία το απέστειλε, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 14 του ν. 1756/1988, για γνωμοδότηση στις διοικητικές ολομέλειες των ανωτάτων δικαστηρίων. Με βάση τις παρατηρήσεις αυτές και τις όποιες άλλες ανάγκες έχουν προκύψει στο μεταξύ, το Υπουργείο θα διαμορφώσει το τελικό σχέδιο νόμου, το οποίο θα αποσταλεί εκ νέου τόσο στις Ολομέλειες όσο και στις δικαστικές ενώσεις για τις τελικές τους παρατηρήσεις, ώστε να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό προς ψήφιση στη Βουλή.

Από τα ανωτέρω καθίσταται προφανές ότι, ανεξαρτήτως εάν υπάρχει νομική υποχρέωση προς τούτο, οι δικαστικές ενώσεις έχουν ήδη συμμετάσχει και πρόκειται να συμμετάσχουν ενεργά στην νομοπαρασκευαστική διαδικασία σχετικά με το νέο νόμο που αφορά το υπηρεσιακό τους καθεστώς ,η οποία, άλλωστε, δεν εξαντλείται στην νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates