.

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ !!!




"Θεσμικό λάθος η τοποθέτησή του στην ΤτΕ"


«Ικανό» άνθρωπο που όμως έχει πολιτικό ρόλο και όχι θεσμικό - τεχνοκρατικό χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Γιάννη Στουρνάρα, κληθείς να σχολιάσει το πρόσωπο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας στη συνέντευξη στο δελτίο του Open. Συγκεκριμένα η Έλλη Στάη τον ρώτησε αν υπάρχει μια αρνητική εμμονή για τον κ. Στουρνάρα και ο πρωθυπουργός απάντησε ότι τον εκτιμά και θεωρεί πως είναι «ικανός άνθρωπος» αλλά, πρόσθεσε, «είναι πολιτικός δεν είναι Διοικητής της ΤτΕ». Συνέχισε δε, λέγοντας, πως πολλές φορές αξιοποιεί τον ρόλο του επιδιώκοντας να δικαιώσει πολιτικές του επιλογές. Σημείωσε ότι ήταν «θεσμικά» λάθος επιλογή να τοποθετηθεί στη θέση του Διοικητή ένας πρώην υπουργός που είχε στηρίξει αμέσως πριν μια σκληρή πολιτική και να είναι θεματοφύλακας των πολιτικών της ΤτΕ και να ελέγχει τις κινήσεις της επόμενης κυβέρνησης. Του καταλόγισε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε σκόπιμα «φάουλ». Ειδικότερα, σημείωσε ότι πριν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Στουρνάρας ενέτεινε μια κινδυνολογία που ωθούσε πολλούς πολίτες να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες.

Και τώρα, συνέχισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στους τελευταίους μήνες, «βλέπω ότι επιχειρεί με μία μονομέρεια και με μία υποκειμενική διάσταση να υποβαθμίσει πολύ σημαντικές επιτυχίες της κυβέρνησης. Είμαστε για 9ο συνεχόμενο τρίμηνο με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» που έχουν προοπτική να είναι πολύ πάνω απ’ το 2%. Ωστόσο, ο Γιάννης Στουρνάρας σύμφωνα με τον πρωθυπουργό βγάζει διαρκώς προβλέψεις, οι οποίες διαψεύδονται, ότι είναι χαμηλότερη η ανάπτυξη. Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι ο Διοικητής της ΤτΕ λέει ψέματα για τους ρυθμούς ανάπτυξης ο πρωθυπουργός απάντησε ότι ενδεχομένως να ακολουθεί την πιο συντηρητική μεθοδολογία. Πάντως παράλληλα επισήμανε ότι «εδωσε μια μάχη να μη βγούμε από τα μνημόνια» κι «έλεγε ότι η χώρα πρέπει να πάρει πιστοληπτική γραμμή στήριξης κι όχι να βγει καθαρά, γιατί ποτέ δε θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στις αγορές». Όμως, πρόσθεσε, ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα που μιλάμε έχουμε το δεκαετές ομόλογο στα 2,5%.

Στην παρατήρηση ότι η ΝΔ επικαλείται για την καλή πορεία των ομολόγων την προοπτική να είναι η ίδια κυβέρνηση ο πρωθυπουργός απάντησε γελώντας «Για όνομα του Θεού! Μην το τερματίσουμε κιόλας». Και υπογράμμισε ότι αυτό οφείλεται στις ενέργειες της κυβέρνησης: «Βγήκαμε με επιτυχία 3 φορές στις αγορές, έχουμε κατακτήσει αξιοπιστία στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα, έχουμε μια οικονομία που αναπτύσσεται για 9 συνεχόμενα τρίμηνα, ας μας εξηγήσουνε πώς αυτό συνάδει με ένα αφήγημα καταστροφής και καμένης γης που θέλουν ορισμένοι να δημιουργήσουνε προκειμένου να δικαιολογήσουνε ειλημμένες αποφάσεις για μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα είναι επώδυνες, αν τυχόν εκλεγούν».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates