.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ "ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ" ;;;

ΕΝΩ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ
Για...αβλεψία κάνουν λόγο από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών !!!




Του Βασίλη Κατσαρού

Σήμερα αναμένεται να λυθεί το «μυστήριο» γύρω από τον πλειστηριασμό των τίτλων της εφημερίδας «Απογευματινή», αφού το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε μεγάλο συμβολαιογραφικό γραφείο των Αθηνών η σχετική διαδικασία.

Η αποκάλυψη μας ότι ενώ η δημοπρασία είχε ανακοινωθεί από την Πέμπτη 20 Ιουνίου δεν υπήρχε στην αντίστοιχη σελίδα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών μέχρι και χθες, εγείρει πολλά ερωτήματα και προκαλεί εύλογες απορίες.

Πηγές προερχόμενες από τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών σε συνομιλία τους με τον υπογράφοντα υποστήριξαν ότι πρόκειται για αβλεψία, που αποκαταστάθηκε μετά την επισήμανση μας. Όντως χθες, υπήρχε η ανάρτηση στην σελίδα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών. Όμως δεν υπήρχε τις προηγούμενες μέρες, δηλαδή Δευτέρα 24 Ιουνίου και Τρίτη 25 Ιουνίου, που την αναζητήσαμε.

Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι ενώ την Παρασκευή 21 Ιουνίου υπήρξε δημοσίευμα σε ιστοσελίδα που ασχολείται με το μέσα ενημέρωσης ( άρα προφανώς πηγή της πληροφόρησης ήταν η ιστοσελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ) που αναφερόταν στα στοιχεία του πλειστηριασμού, η ανάρτηση ξαφνικά «εξαφανίστηκε» μέχρι και χθες το απόγευμα που την εντοπίσαμε εκ νέου.

Το ερώτημα που ευλόγως τίθεται είναι αν όντως ότι συνέβη ήταν σύμπτωση και οφείλεται σε «τεχνικό πρόβλημα», ή προήλθε από παρέμβαση ανθρώπινου παράγοντα. Κάποιος δηλαδή ή κάποιοι επεδίωξαν ο πλειστηριασμός να περάσει απαρατήρητος είτε για να μην εκδηλωθεί ενδιαφέρον, είτε να περιοριστεί το ενδιαφέρον όσων θα επεδίωκαν την εξαγορά των ιστορικών τίτλων ( άραγε προς όφελος ποιάς πλευράς;) .

Προς το παρόν περιοριζόμαστε σε αυτά και σημειώνουμε ότι ο πλειστηριασμός πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα για συνολική οφειλή 3.685.714,73 ευρώ προς την Εθνική Τράπεζα. Η συνολική πρώτη τιμή προσφοράς είναι 168.001 ευρώ και προς εκπλειστηριάζονται μαζί τρείς τίτλοι της ιστορικής εφημερίδας. Το σήμα «Απογευματινή» προς 148.000 ευρώ, το σήμα «Απογευματινής της Κυριακής» προς 20.000 ευρώ και το σήμα «Κυριακάτικη Απογευματινή» προς 1 (!) ευρώ.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates