.

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019

ΣΑΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΑ FUNDS !!! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΥΨΟΥΣ 2,5 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ !!!




Είναι έτοιμα να αγοράσουν εταιρείες, ακίνητα, υποδομές, φυσικούς πόρους και χρέη


Φρενήρεις ρυθμούς αποκτά το κυνήγι ευκαιριών από τα private equity, με τα στοιχεία μέχρι στιγμής να δείχνουν ότι περίπου 2,5 τρισ. δολαρίων είναι έτοιμα προς επένδυση.
Η δραστηριότητα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 έχει διογκωθεί από μια σειρά μεγάλων συμφωνιών ύψους 10 δισ. δολαρίων. 

Η διάθεση της αγοράς για εξαγορές, με τις KKR, Blackstone και Brookfield να κυριαρχούν, τροφοδοτήθηκε από τον τεράστιο όγκο των κεφαλαίων, από συνταξιοδοτικά και κρατικά επενδυτικά ταμεία και που δεν έχουν ακόμη δαπανηθεί, και από το φθηνό κόστος δανεισμού που διευκολύνουν τη χρηματοδότηση των εξαγορών.

Ο πάροχος δεδομένων Preqin υπολογίζει τα κεφάλαια αυτά στα 2,44 τρισ. δολάρια, τα οποία είναι έτοιμα να αγοράσουν εταιρείες, ακίνητα, υποδομές, φυσικούς πόρους και χρέος.
Η αξία των εξαγορών με μόχλευση αυξήθηκε στα 256 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2019 κατά το πρώτο εξάμηνο, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων Refinitiv. 

Οι συμφωνίες των private equity αντιπροσωπεύουν το 13% της παγκόσμιας δραστηριότητας εξαγοράς μέχρι στιγμής φέτος, το υψηλότερο επίπεδο από το 2013.

"Ο όγκος συναλλαγών σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια ήταν πολύ καλός", δήλωσε η Simona Maellare, επικεφαλής χρηματοοικονομικών χορηγιών στην UBS.

"Αναμένω ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα ακολουθήσει τον ίδιο ρυθμό του πρώτου εξαμήνου", πρόσθεσε. 

Αυτές οι γιγαντιαίες συναλλαγές περιλαμβάνουν το ρεκόρ της Blackstone, ύψους 18,7 δισ. δολαρίων, για την εξαγορά του χαρτοφυλακίου αποθηκών της Σιγκαπούρης, της GLP, της μεγαλύτερης ιδιωτικής συμφωνίας ακινήτων στην ιστορία, καθώς και της αγοράς 10,1 δισ. ευρώ της μονάδας Nestle και της 14,3 δισ. Zayo Group σε Digital Colony και EQT.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates