.

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

ΑΚΙΝΗΤΑ: "ΨΗΝΕΤΑΙ" ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ !!!



Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί νέα παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων για την διόρθωση των λανθασμένων τετραγωνικών μέτρων των ακινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα βρίσκεται σε συζήτηση μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου και της ΚΕΔΕ, χωρίς ακόμα να έχουν καταλήξει σε τελική απόφαση. Με τα παρόντα δεδομένα και προκειμένου να μην υπάρξουν πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις, η προθεσμία υποβολής των σχετικών δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες των ακινήτων λήγει στις 30 Ιουνίου.

Ένα από τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι ο χρόνος της παράτασης να είναι όσος αυτής που θα δοθεί για τις φορολογικές δηλώσεις (σ.σ. 29 Ιουλίου) ενώ υπάρχει μια άλλη σκέψη η πλατφόρμα να είναι ανοικτή για μεγάλο χρονικό διάστημα και να λειτουργήσει, όπως η αντίστοιχη διαδικασία της τακτοποίησης των αυθαιρέτων κτισμάτων. Πάντως, ακόμα όλα είναι ανοικτά και οι όποιες ανακοινώσεις, αν υπάρξει σχετική απόφαση παράτασης, θα γίνουν στο τέλος του μήνα.

Μέσω της σχετικής εφαρμογής, που αναπτύχθηκε από την ΚΕΔΕ, με τη συνεργασία και την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Εσωτερικών, παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων, όπως είναι καταχωρημένα στην εφαρμογή Περιουσιολογίου (Ε9) της ΑΑΔΕ.

Για τη διευκόλυνση συμπλήρωσης της δήλωσης των πολιτών, η εφαρμογή επικοινωνεί αφενός με το Περιουσιολόγιο (Ε9) της ΑΑΔΕ απ' όπου παρέχεται η πληροφόρηση για τα στοιχεία των ακινήτων και αφετέρου με τον ΔΕΔΔΗΕ για τα ηλεκτροδοτούμενα, απ' όπου αντλεί πληροφορίες σχετικές με τον αρ. παροχής του ακινήτου.

Για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα πραγματοποιείται διασταύρωση των τ.μ. του ΤΑΠ με το σύστημα του ΔΕΔΔΗΕ. Σε κάθε περίπτωση, ο ιδιοκτήτης, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, καλείται να δηλώσει στον οικείο δήμο τα πραγματικά στοιχεία των ακινήτων, καθώς τυχόν ανακρίβειες επισύρουν τις κυρώσεις που προβλέπονται στην εφαρμοζόμενη για τα έσοδα των δήμων νομοθεσία.

Αν για κάποιο ακίνητο δεν είναι δυνατή η δήλωση μέσω της εφαρμογής, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στον οικείο δήμο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates