.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΑΤΑΕΙ ΓΚΑΖΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ 7 ΔΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τις μηχανές άναψε και η Τράπεζα Πειραιώς επιταχύνοντας τους χρόνους της ώστε μέχρι το τέλος του έτους να εντάξει προγραμματισμένα στον Ηρακλή τα 7 δισ. ευρώ NPEs μέσω των χαρτοφυλακίων Phoenix και Vega.

Υπο την κωδική ονομασία Lyra ξεκίνησε λοιπόν το project της τράπεζας Πειραιώς που προβλέπει το hive down την αναδιοργάνωση δηλαδή που απαιτείται για να μην χτυπήσει ο αναβαλλόμενος φόρος και με τη δημιουργία εταιρίας που θα μεταφερθούν τα 7 δισ. των κόκκινων δανείων που διαμορφώνουν τα παραπάνω δύο χαρτοφυλάκια.

Προκειμένου δηλαδή να αποτραπεί η αύξηση της συμμετοχής του Δημοσίου, που σήμερα ελέγχει το 26% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας, η Πειραιώς θα ακολουθήσει το μοντέλο της απόσχισης της τραπεζικής δραστηριότητας και της δημιουργίας εταιρείας holding κατά τα πρότυπα της Eurobank.

Το χαρτοφυλάκιο Phoenix διαθέτει 2 δισ. ευρώ στεγαστικά, ενώ το Vega αφορά 4 δισ. ευρώ επιχειρηματικά δάνεια με ενέχυρα και 1 δισ ευρώ στεγαστικά.

Με βάση τις τρέχουσες ταχύτητες εκτιμάται πως η τράπεζα θα είναι σε θέση να λάβει μη δεσμευτικές προσφορές περί τον Αύγουστο του 2020 ενώ δεσμευτικές προσφορές πριν το τέλος του έτους.

Το τίμημα εκτιμάται περίπου 250-290 εκατ ευρώ ενώ τα δύο κύρια ομόλογα που θα εκδώσει και για τα οποία θα πάρει κρατική εγγύηση θα είναι ύψους 2,1 με 2,2 δισεκ. ευρώ. 

Η επίσπευση περίπου 7 δισ. ευρώ τιτλοποιήσεων το 2020 αναμένεται να επιτρέψει την ομαλοποίηση του εξόδου απομειώσεων δανείων από το 2021.

Τμήμα των κινήσεων της τράπεζας προ πανδημίας ήταν προγραμματισμένες για τον Απρίλιο.
Σε κάθε περίπτωση τόσο η Πειραιώς όσο και η Alpha Bank η οποία βρίσκεται σε πιο προχωρημένο στάδιο πραγματοποιούν έναν αγώνα δρόμου καθώς ανοίγει η αγορά των τιτλοποιήσεων λόγω της πανδημίας και θεωρείται πως στο ίδιο μοντέλο θα κινηθούν και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates