.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

BLOOMBERG: ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 2019 ΚΑΤΑ 1,2 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ !!!



Το 2019 ήταν άκρως προσοδοφόρα χρονιά για τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Ήταν η χρονιά των αστέρων των social media, όπως η Κάιλι Τζένερ, που έγινε η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος, αλλά και των παράδοξων επιχειρηματικών εγχειρημάτων, που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, όπως αυτό του Γουίλις Τζόνσον, ο οποίος ίδρυσε αλυσίδα με μάντρες αυτοκινήτων για την πώληση κατεστραμμένων οχημάτων και είδε την περιουσία του να ανεβαίνει στα 1,9 δισ. δολάρια.

Μεταξύ των μεγάλων κερδισμένων της χρονιάς και μία οικογένεια από την Κορέα, που φτιάχνοντας ένα βίντεο με το παιδικό τραγουδάκι «Baby Shark doo-doo doo-doo doo-doo», που έγινε viral ανά τον κόσμο, σήμερα έχει περιουσία 125 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη του Bloomberg οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη πρόσθεσαν 1,2 τρισ. δολάρια στην περιουσία τους, ανεβάζοντάς την στα 5,9 τρισ. δολάρια. Πρόκειται για αύξηση της τάξης του 25%.

Τα κέρδη αυτά έρχονται να δώσουν νέα τροφή για τη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε ΗΠΑ και Ευρώπη σχετικά με την όξυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων και τις επιπτώσεις της σε κοινωνία και πολιτική.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates