.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 12/02/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :










Εγκληματική Οργάνωση Καθηγητών δρα επί δεκαετίες ανεξέλεγκτη μέσα σε Κρατικό Πανεπιστήμιο, κλέβοντας Δημόσιο Χρήμα!!!

Oι διεφθαρμένοι καθηγητές που συνθέτουν τα μέλη της «Εγκληματικής Οργάνωσης» επωφελούμενοι του θεσμικού πλαισίου περί αυτοδιοίκητων ΑΕΙ (Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα) με νομιμοφανείς πρακτικές ανενόχλητα και ασύδοτα ιδιοποιούνται εκατομμύρια ευρώ και λογαριασμό δεν δίνουν σε κανέναν!

Ο ληστρικός σφετερισμός του δημόσιου χρήματος μέσω του θεσμού του «Πλαφόν»

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να εξηγήσουμε τον θεσμό του «πλαφόν» που ισχύει για τα μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ. Επί σειρά ετών για τους καθηγητές των ελληνικών κρατικών ΑΕΙ ισχύει ο θεσμός του «πλαφόν». Ο θεσμός του «πλαφόν» καθρεφτίζει τους μηχανισμούς οικονομικής διαφθοράς στα ενδότερα των κρατικών ΑΕΙ. Το πλαφόν αντιπροσωπεύει ουσιαστικά ένα «απόθεμα κεφαλαίου» για κάποιον καθηγητή, που διαχρονικά δημιουργείται από την είσπραξη χρηματικών πόρων από την συμμετοχή του στη διδασκαλία μεταπτυχιακών σπουδών, ερευνητικών προγραμμάτων, κ.λπ. Άρα, το πλαφόν ενός μέλους ΔΕΠ είναι ένα απόθεμα κεφαλαίου που δημιουργείται πέραν του μισθού του κατά την διάρκεια της ενεργής πανεπιστημιακής του θητείας. Όταν ο πλαφοναρισμένος καθηγητής συνταξιοδοτηθεί, τότε με βάση την ισχύουσα νομοθεσία θα λάβει εξ ολοκλήρου το ενυπάρχων πλαφόν του. Για την κατανόηση της έννοιας του «πλαφόν» θα αναφέρουμε το ακόλουθο παράδειγμα. Έστω κάποιος καθηγητής ενός ΑΕΙ με μικτές ετήσιες αποδοχές 40.000 ευρώ (€), ο οποίος κατά τη διάρκεια του 2015 είχε λαμβάνει από διδασκαλία σε μεταπτυχιακά μαθήματα, ερευνητικά προγράμματα, κ.λπ., 150.000 €. Από τα 150.000 € δύναται να εισπράξει τα 40.000 και τα υπόλοιπα 110.000 € πλαφονάρονται. Ας υποτεθεί ότι το 2016 είχε να εισπράξει άλλες 150.000 € από μεταπτυχιακά, κ.λπ. Με την ίδια πρακτική το 2016 θα εισέπραττε 40.000 € και τα υπόλοιπα 110.000 € θα αθροίζονταν στο προϋπάρχον απόθεμα των 110.000, με συνέπεια το νέο απόθεμα κεφαλαίου του, δηλαδή το πλαφόν του, να επαυξάνεται στα 220.000 € (110.000+110.000=220.000).

Κρατική διαφθορά με την προβιά της νομιμοφάνειας

Και οι απλοί πολίτες που στέλνουν τα παιδιά τους στο ξακουστό κρατικό πανεπιστήμιο δικαιολογημένα θα διερωτηθούν: Γιατί και πώς στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο παρατηρούνται φαινόμενα διαφθοράς, αμοραλισμού και παρανομίας; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ δίνει την δυνατότητα στις οργανωμένες ομάδες διεφθαρμένων καθηγητών, με νομιμοφανείς πρακτικές να ιδιοποιούνται το δημόσιο χρήμα, να επωφελούνται πολλών προνομίων και αν το Ελεγκτικό Συνέδριο παρέμβει για έλεγχο των οικονομικών του ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας), τότε η φατρία μέσω νομιμοφανών μεθοδεύσεων έχει την δυνατότητα οι ανομίες της να εμφανίζονται με προβιά νομιμότητας. Δυστυχώς, το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΙ, διευκολύνει τα λαμόγια (απατεώνες) καθηγητές, να κατασπαράζουν τους πόρους των ΑΕΙ και λογαριασμό να μην δίνουν στο Υπουργείο Παιδείας, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και γενικά σε ουδεμία κρατική-δικαστική αρχή. Και αν βρεθεί κάποιος τίμιος-πατριώτης καθηγητής να καταγγείλει δημοσίως και επωνύμως τις παρανομίες τους, τότε όλοι μαζί δεξιοί, κεντρώοι, σοσιαλιστές και αριστεροί καθηγητές, που συναποτελούν τα διεφθαρμένα μέλη της φατρίας διασπάθισης των πόρων του ΑΕΙ, με νομιμοφανείς πρακτικές τον στέλνουν στο πειθαρχικό συμβούλιο ζητώντας την παύση των καθηκόντων του. Εσύ στο μεταξύ ανίδεε και απονήρευτε γονέα, πλήρωνε εκατομμύρια ευρώ για δίδακτρα μεταπτυχιακών σπουδών, για να τρώνε με σαράντα μασέλες τα αδηφάγα μέλη της φατρίας των καθηγητών. Σαφές είναι ότι οι καθηγητές που αποτελούν τα στελέχη της κλίκας και ελέγχουν τα θεσμικά όργανα των κρατικών ΑΕΙ, ενδέχεται να είναι πλαφοναρισμένοι με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο έλεγχος των απατεώνων φρενάρει στα… Προσωπικά Δεδομένα

Όταν προφορικά ή εγγράφως ρωτάς τους Πρυτάνεις ή τους Προέδρους του Τμήματος, να ενημερωθείς για κάθε καθηγητή πόσες χιλιάδες ευρώ εισπράττει κάθε χρόνο από τον ΕΛΚΕ και τα ποσά με τα οποία είναι πλαφοναρισμένος, σου λένε ότι δεν μπορούν να πουν γιατί το πλαφόν του είναι «προσωπικό δεδομένο». Δηλαδή, τα πλαφόν της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας είναι προσωπικό δεδομένο! Αν είναι δυνατόν, σε μια δημοκρατική χώρα που εννοείται ότι λειτουργούν οι θεσμοί της δικαιοσύνης, να υπάρχουν διεφθαρμένοι καθηγητές που ληστεύουν ή καταχρώνται δημόσιο χρήμα και εφόσον το πλαφονάρουν, έρχονται ο Πρύτανης με τον Πρόεδρο του Τμήματος και ισχυρίζονται ότι τα κλοπιμαία είναι προσωπικό δεδομένο.











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates