.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΩΡΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΟ ΔΝΤ ΘΕΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

 



Αίτημα Ελλάδας στον ESM για πρόωρη αποπληρωμή δανείων προς το ΔΝΤ


Η Ελλάδα υπέβαλε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), το ταμείο διάσωσης της ζώνης του ευρώ, ζητώντας τη συγκατάθεσή του ώστε να αποπληρώσει νωρίτερα το χρέος προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι την Τετάρτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Η Ελλάδα θέλει να εξοφλήσει χρέος αξίας περίπου 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ φέτος, από συνολικά 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε εκκρεμή δάνεια, που οφείλονται έως το 2024.

Η κίνηση επιτρέπει στην Αθήνα να μειώσει το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους της, διότι τα δάνεια του ΔΝΤ έχουν υψηλότερο τόκο από όσα θα πληρώσει η Ελλάδα τώρα στην αγορά, γράφει το δημοσίευμα.

"Αυτά είναι δάνεια που λήγουν το 2021 και το 2022", δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους στο Reuters.

Σύμφωνα με τους όρους διάσωσης, η αποπληρωμή του ΔΝΤ νωρίτερα θα προκαλούσε ανάλογη πληρωμή στον ESM, ο οποίος είναι πιθανό να παραιτηθεί από αυτό το δικαίωμα, δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος στο Reuters.

Η Αθήνα πραγματοποίησε πρόωρη αποπληρωμή δανείων από το ΔΝΤ τον Νοέμβριο του 2019. Στο δημοσίευμα σημειώνεται πως η Ελλάδα διαθέτει και "μαξιλάρι" ρευστότητας περίπου 32 δισεκατομμυρίων ευρώ, που είναι επαρκές για την κάλυψη των αναγκών εξυπηρέτησης του χρέους που ωριμάζει στην επόμενη διετία.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates