.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΛΥΓΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ: Η HEINEKEN ΑΠΟΛΥΕΙ ΤΟ 1/10 ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ !!!

 



Η Heineken σκοπεύει να περικόψει 8.000 θέσεις εργασίας, καθώς οι εργασίες της ζυθοποιίας έχουν πληγεί λόγω των lockdowns και των κλειστών μπαρ και εστιατορίων.

Οι μειώσεις προσωπικού, που ανέρχονται σχεδόν στο 1/10 του εργατικού δυναμικού της, εντάσσονται στο πλαίσιο τους σχεδίου της για την εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ (2,4 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2023, δήλωσε η Heineken την Τετάρτη. Περίπου το 1/5 των θέσεων εργασίας στα κεντρικά γραφεία της ζυθοποιίας πρόκειται να καταργηθούν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Από την πλευρά της παραγωγικότητας, χρειαζόμαστε λίγο μεγαλύτερη παρέμβαση, και αυτό δεν πρέπει να σταματήσει το 2023», δήλωσε τηλεφωνικά ο Διευθύνων Σύμβουλος Dolf van den Brink.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως μετά την Anheuser-Busch InBev NV περιέγραψε ακόμη πρόσθετες στρατηγικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του προγράμματος ανάκαμψης που ξεκίνησε πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του στόχου για λειτουργικό περιθώριο 17% έως το 2023. Αυτό θα ευθυγραμμίσει την κερδοφορία με τα επίπεδα που επιτεύχθηκαν πριν από την πανδημία.

Στην Ευρώπη, η Heineken εκτιμά ότι περίπου το 1/3 των μπαρ με τα οποία συνεργάζεται ήταν κλειστά το 2020. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει την περικοπή θέσεων εργασίας πέρυσι το φθινόπωρο, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό μειώσεων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates