.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η AMERICAN EXPRESS !!!




Η Alpha Bank σχεδιάζει την αντικατάσταση των καρτών Amex με Mastercard τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr


Παρελθόν θα αποτελεί σε λίγους μήνες η American Express για τους Έλληνες καταναλωτές, αφού η Alpha Bank σχεδιάζει την αντικατάσταση των καρτών Amex με Mastercard, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Η αντικατάσταση πρόκειται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και θα σηματοδοτήσει το «τέλος εποχής» του αμερικανικού κολοσσού καρτών στη χώρα μας, αφού η Alpha Bank είναι η μοναδική τράπεζα που διάθετε -μέχρι πρότινος- κάρτες American Express.

Με βάση τον φετινό τιμοκατάλογο της Alpha Bank, έπαψαν να διατίθενται οι εξής κάρτες American Express:

  • Enter Bonus Business American Express
  • Enter Bonus American Express
  • Χρυσή Κάρτα American Express
  • Κάρτα American Express
  • Bonus Premium American Express
  • Alpha Bank Bonus American Express
  • Blue από την American Express
  • Dynamic American Express
  • Vodafone Bonus Visa/American Express
  • notosgalleries Bonus American Express
  • Corporate American Express

Σημειώνεται ότι οι Amex έχουν τις υψηλότερες προμήθειες μεταξύ των ελληνικών καρτών και αυτός είναι ο λόγος ότι οι περισσότεροι έμποροι δεν τις δέχονταν στα τερματικά τους. Σε πολλά σημεία –ιδίως τα νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς- οι χρήστες καρτών Amex έρχονταν σε δύσκολη θέση όταν επιχειρούσαν να αγοράσουν τα προϊόντα ή να πληρώσουν το λογαριασμό τους με American Express.

Ο αμερικανικός κολοσσός έχει ήδη από το καλοκαίρι, βέβαια, γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω των αυστηρών κανονισμών που έχουν επιβληθεί στα τριμερή σχήματα καρτών. Στην Ελλάδα, ωστόσο, οι κάρτες Amex διαθέτονταν μέχρι πρότινος μέσω τετραμερούς σχήματος καρτών, συμπεριλαμβανομένης δηλαδή της Alpha Bank.

Ποια είναι τα σχήματα καρτών

Τα σχήματα καρτών συνήθως εμπλέκουν τρία ή τέσσερα διαφορετικά μέρη. Οι κάρτες American Express και Diners Club διατίθενται μέσω τριμερών σχημάτων και στη χώρα μας μέσω τετραμερούς σχήματος.

Τριμερές σχήμα καρτών: Απαρτίζεται από τον εκδότη/αποδέκτη της κάρτας, τον κάτοχο της κάρτας και τον έμπορο. Σε αυτό το σχήμα, ο εκδότης καρτών (issuer) είναι ο ίδιος με τον αποδέκτη καρτών (acquirer), συνεπώς δεν επιβάλλονται επιπλέον προμήθειες μεταξύ εκδότη και αποδέκτη.

Τετραμερές σχήμα καρτών: Σε αυτό το σχήμα, ο αποδέκτης και ο εκδότης των καρτών είναι διαφορετικοί οργανισμοί. Στην περίπτωση της συνεργασίας Alpha Bank – American Express, η Alpha Bank είναι ο αποδέκτης και η American Express ο εκδότης των καρτών, γεγονός που συνεπάγεται επιπλέον προμήθειες για τους χρήστες.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates