.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΣτΕ: ΣΟΒΑΡΑ ΝΟΜΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ COSCO ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΠ !!!



Παραμένει «στον πάγο» η σύμβαση της Cosco με τον ΟΛΠ

«Παγωμένη» εξακολουθεί να παραμένει η σύμβαση της Cosco με τον ΟΛΠ, με δυο αποφάσεις που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), κάνοντας δεκτές τις σχετικές αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει οι οι εταιρείες «Τέρνα Ανώνυμος Τουριστική, Τεχνική και Ναυτιλιακή Εταιρεία» και «J&P- ΑΒΑΞ Α.Ε.». Παράλληλα, το ΣτΕ με τις δυο αποφάσεις που εξέδωσε, εντοπίζει σοβαρά νομικά ζητήματα ως προς τη σύμβαση με την Cosco.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ έκανε δεκτές τις αιτήσεις των δύο εταιρειών και έτσι αναστέλλεται η εκτέλεση των δύο αποφάσεων (1 και 2/2018) της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών αλλά και η πρόοδος του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε τον Ιούλιο του 2018 για την επιλογή αναδόχου κατασκευής των έργων επέκτασης του λιμανιού.

Μεταξύ των άλλων, στις αποφάσεις που εξέδωσε το ΣτΕ επισημαίνει πως δεν υπήρξε επαρκής δημοσιότητα στην πρόκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος η οποία κατέληξε, τον Απρίλιο του 2016, στην υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών με τον επενδυτή (Cosco). Κάτι που μπορεί να ασκήσει ουσιώδη επιρροή στην διαμόρφωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και του κύκλου των ενδιαφερομένων επενδυτών.

Να σημειωθεί πως οι δυο αποφάσεις που εξέδωσε το ΣτΕ επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ισχύουν μέχρι να εκδοθούν οι οριστικές αποφάσεις του ιδού δικαστηρίου επί των κυρίων αιτήσεων που έχουν καταθέσει οι δυο εταιρείες.

Υπενθυμίζεται τέλος πως τον περασμένο Νοέμβριο το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ είχε κάνει δεκτές τις αιτήσεις των δύο εταιρειών και είχε αναστείλει και πάλι την εκτέλεση των δύο αποφάσεων (1 και 2/2018) της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών που αφορούσαν την επέκταση του επίμαχου έργου.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates