.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: 8 ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ !!!

ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2012
Με πρόστιμο που αντιστοιχεί στο 10% του ετήσιου παγκόσμιου τζίρου τους απειλούνται 8 Ευρωπαϊκές Τράπεζες που εντοπίσθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να έχουν σχηματίσει καρτέλ στις συναλλαγές κρατικών ομολόγων.



Σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν τονίζει πως ορισμένοι traders αντάλλαξαν εμπορικά ευαίσθητες πληροφορίες και συντόνισαν τη στρατηγική στις συναλλαγές ομολόγων σε ευρώ, κυρίως μέσω διαδικτυακών chatrooms. Υπενθυμίζεται ότι σε μία ξεχωριστή υπόθεση, η Κομισιόν είχε κατηγορήσει τον προηγούμενο Δεκέμβριο τις Deutsche Bank, Credit Agricole, Credit Suisse και μία τέταρτη τράπεζα ότι συμμετείχαν σε καρτέλ ομολόγων, χρησιμοποιώντας και πάλι chat rooms.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατονόμασε τις 8 τράπεζες. Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν ανησυχίες πως σε διαφορετικές περιόδους από το 2007 έως και το 2012 οι τράπεζες συμμετείχαν σε καρτέλ, που είχε ως στόχο να στρεβλώσει τον ανταγωνισμό στην απόκτηση και συναλλαγή ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων.

Οι δικαστικές περιπέτειες και τα σκάνδαλα δεν λείπουν από τον Ευρωπαϊκό χρηματοοικονομικό κλάδο, του οποίου οι μεγάλοι εκπρόσωποι την τελευταία δεκαετία έχουν πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα για χειραγώγηση επιτοκίων και άλλων προϊόντων...


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates