.

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ !!!

ΕΝΩ ΣΕ 4 ΧΩΡΕΣ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
Συνάντηση στη Χάγη με συναδέλφους τους από τέσσερα κράτη – Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Κύπρο – είχαν πριν από λίγες ημέρες η ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής Γιώργος Ευαγγέλου, που χειρίζονται την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου.





Σύζυγος Γιάννου: "Βγάλτε με από τον Κορυδαλλό"!


Να βγει από τη φυλακή, περίπου τρεις μήνες μετά την προφυλάκιση της στον Κορυδαλλό, ζητάει η Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην υπουργού Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου,

Η σύζυγος του πρώην υπουργούς με αίτησή της προς την ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα ζητά την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής της με περιοριστικούς όρους. .
Το ζεύγος Παπαντωνίου είχε οδηγηθεί στις φυλακές τον περασμένο Οκτώβριο, για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων απο εγκληματική δραστηριότητα (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), πράξη που σχετίζεται με το εξοπλιστικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού. Το επίμαχο έργο ανατέθηκε από τον πρώην υπουργό Άμυνας στην εταιρεία «Thales Nederland B.V» και εκείνη, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τον «αντάμειψε» με τουλάχιστον 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Στο μεταξύ, συνάντηση στη Χάγη με συναδέλφους τους από τέσσερα κράτη – Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο και Κύπρο – είχαν πριν από λίγες ημέρες η ανακρίτρια Διαφθοράς, Ηλιάνα Ζαμανίκα και ο επίκουρος ανακριτής Γιώργος Ευαγγέλου, που χειρίζονται την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου. Στις χώρες αυτές οι ανακριτές έχουν υποβάλλει αιτήματα δικαστικής συνδρομής ζητώντας το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υπουργού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συνάντηση οι ανακριτές Διαφθοράς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους συναδέλφους τους, ενώ πληροφορήθηκαν πως η δικογραφία που αφορά στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, σηματοδότησε την έναρξη έρευνας σε ένα εκ των κρατών, όπου ελέγχεται αλλοδαπός ως ύποπτος.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates