.

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΕΙΚΟΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: 2 ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ...500 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ !!!




Τι γράφει το lawandorder.gr :


Εικόνα διάλυσης παρουσιάζουν τα καταστήματα κράτησης της χώρας με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους, καθώς καλούνται να διασφαλίσουν την ομαλότητα στις φυλακές με πενιχρά μέσα και ελάχιστο προσωπικό.

Οι αποδράσεις δυο Αλβανών που εξέτιαν ποινές για κλοπές και ληστείες στις 2 Ιανουαρίου από τις καλύτερα φυλασσόμενες φυλακές της χώρας, αυτές του Κορυδαλλού, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ήταν εκείνοι που κλήθηκαν για μια ακόμη φορά να απολογηθούν για τα κενά που υπάρχουν, με την πολιτεία να παραμένει αδρανής και να αρκείται σε ανακοινώσεις και διαπιστώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με καταγγελίες της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας, το υπουργείο Δικαιοσύνης και η αρμόδια γραμματεία αντεγκληματικής πολιτικής δεν έχουν υλοποιήσει έναν βραχυπρόθεσμο «στρατηγικό σχεδιασμό για το σωφρονιστικό σύστημα» ως όφειλαν, από το 2015.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο Σπύρος Καρακίτσος, πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας, «δυστυχώς αυτό που είδαμε εμείς και έγινε χωρίς την συμμετοχή των εργαζομένων, είναι ένα γενικόλογο κείμενο, χωρίς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, που έχει δεχτεί μεγάλη κριτική και τα αποτελέσματα του βιώνουμε καθημερινά μέσα στις φυλακές».

«Ο βραχυπρόθεσμος στρατηγικός σχεδιασμός προβλέπει, αλλά δεν υλοποιήθηκε» όπως σημειώνει ο κ. Καρακίτσος «συγκεκριμένες απαντήσεις σε ερωτήματα όπως, «τι θα έπρεπε να γίνει στις φυλακές, τι θα κάνει το υπουργείο, ποια συγκεκριμένα βήματα θα ακολουθήσει. Η ασφάλεια επί παραδείγματι στις φυλακές δεν είναι ένα γενικόλογο πράγμα, ούτε σχετίζεται με το ύψος της μάντρας» σημειώνει και συμπληρώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, πως «ασφάλεια σημαίνει αξιοπρεπής συνθήκες κράτησης, σύγχρονα τεχνολογικά μέσα φύλαξης, προσωπικό και πόροι προκειμένου να φτάσουμε στα Ευρωπαϊκά στάνταρ».

Ωστόσο, το υπουργείο Δικαιοσύνης, σε επικοινωνία με το newpost.gr, καταρρίπτει τις καταγγελίες του κ. Καρακίτσου και υπενθυμίζει την ύπαρξη του «στρατηγικού σχεδίου για το σωφρονιστικό σύστημα 2018-2020». Πάντως, σημειώνεται πως όσον αφορά τα περί ελλείψεων και κενών στη φύλαξη των φυλακών, το υπουργείο αποφεύγει να κάνει κάποιο σχόλιο.

Όπως προκύπτει, τα στάνταρ στις φυλακές των χωρών της Ευρώπης απέχουν παρασάγγας από αυτά της χώρας μας που παραπέμπουν περισσότερο σε βαλκανικές χώρες και όχι σε μια σύγχρονη χώρα.

Είναι ενδεικτικό πως στην πτέρυγα Ε απ’ όπου και απέδρασαν οι δυο Αλβανοί κακοποιοί, οι σωφρονιστικοί που είχαν επιφορτιστεί με την φύλαξης τους, ήταν μόλις δυο! Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τις άλλες πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού που κρατούνται από 300 έως 600 άτομα ανά πτέρυγα.

Σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Γερμανία για κάθε 6 κρατούμενους, αντιστοιχούν 2 σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates