.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΧΟΡΗΓΙΕΣ" ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ !!!

ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ...
Αρνήθηκε ξανά να κατονομάσει ποιες εταιρείες είναι πίσω από τις "χορηγίες" και προσπάθησε να μαζέψει το ποσό, αναφέροντας ότι τα 4,5 από τα συνολικά 16 δις δραχμές(περίπου 47.000.000€) ήταν από την κρατική επιχορήγηση !!!



Του Άρη Σπίνου

Ο πάλαι ποτέ "στρατηγός" του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Τσουκάτος, κατέθεσε την Τρίτη ενώπιον των εισαγγελέων Διαφθοράς στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης που άνοιξε με αφορμή όσα είπε κατά την απολογία του στη δίκη για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens σχετικά με τη χρηματοδότηση, ύψους 16 δις δραχμών, στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσουκάτος, ο οποίος στη δίκη για το σκάνδαλο Siemens κατηγορείται για δωροδοκία, επισήμανε καταθέτοντας πως από το 2008 που άρχισε να διερευνάται η υπόθεση με τα "μαύρα ταμεία" είχε αναφέρει στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές τα όσα είπε πρόσφατα στην απολογία του χωρίς, ωστόσο, να κινηθεί κάποια διαδικασία.Κατά την κατάθεσή του στους εισαγγελείς Διαφθοράς επανέλαβε τα περί χρηματοδότησης16 δις δρχ του ΠΑΣΟΚ στην προεκλογική περίοδο του 2000. 

Μάλιστα, επανέλαβε πως ο τότε πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Σημίτης, δεν είχε καμία σχέση με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.Πληροφορίες αναφέρουν πως όταν του ζητήθηκε να κατονομάσει τις εταιρείες που επιχορήγησαν προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι υπάρχει κώδικας εχεμύθειας χωρίς να αποκαλύψει τα ονόματα των νομικών προσώπων.

Όπως είπε τα χρήματα δόθηκαν για τις προεκλογικές ανάγκες του κόμματος και ειδικότερα για τη χρηματοδότη ετεροδημοτών, φυλλάδια του κόμματος κλπ, ενώ διευκρίνισε ότι από τα 16 δις δραχμές που φέρεται να έλαβε το ΠΑΣΟΚ, τα 4,5 ήταν κρατική επιχορήγηση.


Από το edolio5.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates