.

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & FUNDS !!! ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΙ ΦΩΝΕΣ !!!

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΡΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΑ FUNDS
Καθημερινή η δικαίωση όλων αυτών που φωνάζει η ΥΠΕΡΒΑΣΗ εδώ και χρόνια !!!





Γ. Χατζηθεοδοσίου: Οι δανειολήπτες να έχουν τη δυνατότητα εξαγοράς του δανείου με τους όρους με τα fund


Την άποψη ότι «η κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε λήψη μέτρων, τόσο για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και για την προστασία των δανειοληπτών που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο», διετύπωσε σχετικά με το καθεστώς πλειστηριασμών και προστασίας της πρώτης κατοικίας, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του «θεωρούμε αυτονόητο και μη διαπραγματεύσιμο, ότι οι αδύναμοι θα συνεχίσουν να προστατεύονται. Πληροφορούμαστε ότι τα συναρμόδια υπουργεία σχεδιάζουν ένα δίχτυ προστασίας για τα ευάλωτα νοικοκυριά, το οποίο θα εστιάζει στην εισοδηματική ενίσχυση όσων χάνουν το σπίτι τους, έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης τους. Πιστεύουμε, όμως, ότι αυτό δεν αρκεί και ότι όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου «πριν χτυπάει το "σφυρί", πριν οι πιστωτές ζητάνε την πτώχευση νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, θεωρούμε ότι δεν θα πρέπει απλώς να εξαντλούνται τα περιθώρια εξωδικαστικής ρύθμισης, αλλά να διασφαλίζεται ότι τράπεζες και funds θα τηρούν αυστηρά τους Κανόνες Δεοντολογίας, προσφέροντας πραγματικές, συνεπώς βιώσιμες ρυθμίσεις».


Στο πλαίσιο αυτό το ΕΕΑ προτείνει οι δανειολήπτες να έχουν τη δυνατότητα εξαγοράς του δανείου τους με τους ίδιους ακριβώς όρους που θα το αγοράσει κάποιο fund, έτσι ώστε να μην βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση. «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν νομοτεχνικά ζητήματα για την υιοθέτηση αυτής της πρότασης, γνωρίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι είναι αρνητικοί, ωστόσο πιστεύουμε ως Επιμελητήριο ότι η επίσημη Πολιτεία πρέπει κατ' αρχήν να προστατεύει τους πολίτες και να εγγυάται τους ίσους όρους του "παιχνιδιού"» σημειώνει.

Παραθέτει δε επίσημα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία περισσότεροι από 45.000 δανειολήπτες προτίμησαν να ρυθμίσουν απευθείας με τις τράπεζες τα δάνεια τους, με βιώσιμους όρους. «Στοιχεία που παρέχουν, επίσης, οι διαχειριστές απαιτήσεων- εκπροσωπώντας επί της ουσίας τα funds που αγόρασαν αυτά τα "κόκκινα" δάνεια- δείχνουν ότι παρέχονται "κουρέματα", που καθιστούν δυνατή την αποπληρωμή αυτών των δανείων. Σημειώνουμε, όμως, ότι εν όψει ενεργοποίησης του "Ηρακλή" και του μπαράζ τιτλοποιήσεων "κόκκινων" δανείων 30- 35 δισ. ευρώ, το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να διασφαλίσει ότι τράπεζες και funds θα συνεχίσουν να παράσχουν βιώσιμες ρυθμίσεις κι ότι τα σημερινά δείγματα γραφής δεν είναι μεμονωμένες περιπτώσεις ή στάχτη στα μάτια» αναφέρει.

«Η κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε λήψη μέτρων, τόσο για την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και για την προστασία των δανειοληπτών που βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο» τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΑ και καταλήγει: « Η Πρωτομαγιά δεν είναι μακριά και θέλουμε να πιστεύουμε ότι άπαντες θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η οικονομική και κοινωνική κρίση πρέπει να μείνει οριστικά πίσω και να μην ανακυκλωθεί...»

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates